U trendu

Nadal propušta Vimbldon i Olimpijske igre u Tokiju

Španski teniser Rafael Nadal saopštio je danas da će propustiti Vimbldon i Olimpijske igre u Tokiju.

Osvajač 20 grend slem titula rekao je da mu treba vremena da se oporavi posle duge sezone na šljaci.

Vimbldon, koji je Nadal osvajao 2008. i 2010. godine, počinje 28. juna.

„To nikada nije laka odluka, ali nakon što sam poslušao svoje telo i razgovarao sa svojim timom, shvatio sam da je ispravna odluka. Cilj je da produžim karijeru i da nastavim da radim ono što me čini srećnim. To je takmičenje na najvišem nivou i nastavak borbe za lične i profesionalne ciljeve“, naveo je Nadal.

Nadal je prošle sedmice izgubio u polufinalu Rolan Garosa od Novaka Djokovića i tada je nagovestio da bi mogao da propusti Vimbldon.
On je rekao da je ključni faktor pri odlučivanju kratka pauza izmedju Rolan Garosa i Vimbldona.

Ove godine je izmedju drugog i trećeg grend slem turnira samo dve nedelje pauze, a do sada je uglavnom bilo tri nedelje.

„Činjenica da je sada samo dve nedelje izmedju Rolan Garosa i Vimbldona, nije olakšala moj oporavak posle uvek zahtevne sezone na šljaci. To su bila dva meseca velikih napora i odluka koju sam doneo usredsredjena je na srednjeročni i dugoročni period“, naveo je 35-godišnji Nadal.

Olimpijske igre održaće se od 23. jula do 8. avgusta u Tokiju.

„Olimpijske igre su mi uvek mnogo značile i uvek su bile prioritet kao sportisti. Imao sam priliku da tri puta učestvujem i čast da nosim zastavu svoje zemlje na otvaranju“, dodao je osvajač zlatne olimpijske medalje iz Pekinga 2008. godine.

Takodje, Nadal je osvojio zlato i u dublu, na Igrama u Rio de Žaneiru 2016. godine.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.