Najbrži automobili Balkana stižu u Mostar

MOSTAR – Međunarodna trka ubrzanja „Oldskul Strit Rejs Mostar 2019“ održaće se u subotu i nedelju, 15. i 16. juna, na pomoćnoj pisti aerodroma u Mostaru.

Mostarska trka prepoznata je kao jedna od najboljih i najposećenijih trka u regionu, gde se takmiči preko 150 automobila od kojih neki imaju više od 1000 konjskih snaga, a do sto kilometara na sat dostignu brže od mnogih super automobila.

Trke ubrzanja u disciplini A10 odobrene su od strane Međunarodne automobilističke federacije (FIA) i bodovaće se za prvenstvo Bosne i Hercegovine i Srbije te prvenstvo Hrvatske, a trke koje se boduju za prvenstvo voze se po klasama PRO RWD (pogon na zadnje točkove), PRO FWD (pogon na prednje točkove), PRO AWD (pogon na sva četiri točka), te PRO DIESEL klasa u kojoj nastupaju svi dizel automobili bez obzira na vrstu pogona, najavili su organizatori Auto moto kluba Ikstrim.

Ova trka poznata je i po tome što osim službenog takmičenja organizuje i trke ubrzanja po sekundarnim klasama u kojim se mogu oprobati svi zainteresirani koji smatraju da imaju brz automobil, prenosi Fena.

Za nedelju je organizovan i Db Dreg i Strit Stajl gde će posetioci moći da vide najlepše sređene i najglasnije automobile na Balkanu, kao i Oldtajmer Šou, saopšteno je iz AMK Ikstrim Mostar.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.