U trendu

Navijači bacili banane pred igrača hokeja

Čelnici Kontinentalne hokejaške lige (KHL) počeli su danas istragu pošto su navijači Spartaka iz Moskve tokom utakmice pred tamnoputog igrača zagrebačkog Medveščaka Edvina Hedberga bacili banane.

Medveščak je juče pobedio Spartak sa 4:1, a ruski mediji preneli su da su ispred Hedberga bačene banane na led.

„Ne znam šta da kažem. Ovakve stvari ne bi trebalo da se dešavaju, ali nažalost dešavaju se. Drugu sezonu igram u KHL, ali sa ovim se suočavam prvi put“, rekao je 21-godišnji Hedberg, prenela je agencija R-Sport.

KHL je navela u saopštenju da „istražuje mogući incident na rasnoj osnovi tokom utakmice Spartaka i Medveščaka“ i da će odlučiti kakvu će meru preduzeti.

„Takve stvari liga smatra neprihvatljivim. Nakon razjašnjenja svih detalja incidenta, KHL će doneti odgovarajuće odluke u skladu sa propisima lige“, navodi se u saopštenju.

Potpredsednik Spartaka Valeri Kamenski, bivši osvajač Stenli kupa sa Koloradom, rekao je da klub pokušava da utvrdi ko je bacio banane na teren.

„Takvi incidenti nisu uobičajeni u hokeju pa moraju odmah biti zaustavljeni, na ozbiljan način. Moramo da otkrijemo ko je to uradio i zabranimo mu da dolazi na hokejaške utakmice“, rekao je Kamenski.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.