U trendu

NBA: Jokić blizu tripl-dabla, Hjuston pobedio Denver

Srpski košarkaš Nikola Jokić ponovo je imao zapažen učinak protekle noći u NBA ligi, samo jedna asistencija nedostajala mu je da ostvari tripl-dabl, ali ni to nije pomoglo Denveru da izbegne poraz u Hjustonu 110:104.

Jokić je upisao 12 poena (6/17 iz igre), čak 19 skokova, devet asistencija i pet ukradenih lopti.

Denver nije imao rešenje za najboljeg igrača Hjustona Džejmsa Hardena, koji je završio meč sa 31 poenom, od čega je skoro polovinu ubacio u finišu.

Njegov saigrač Nene Ilario dodao je 16 koševa, jedan manje imali su Trevor Ariza i Klint Kapela, dok je kod Nagetsa najefikasniji bio Danilo Galinari sa 23.

Rokitsi su trećim trijumfom nad istim rivalom u nešto manje od tri nedelje osigurali treće mesto na Zapadu pred plej-of, dok je Denver ostao na pobedu manje od Portlanda koji je osmi i u zoni za doigravanje.

Srpski centar Boban Marjanović ponovo nije dobio šansu odlukom trenera u porazu Detroita na svom terenu od Toronta 105:102.

Košarkaši Golden Stejta treću godinu u nizu završili su na prvom mestu regularnog toka sezone, nakon što su slavili u Finiksu 120:111, najviše zahvaljujući Stefonu Kariju koji je dao 42 poena.

Na Istoku je čelnu poziciju konferencije preuzeo aktuelni šampion Klivlend u direktnom sudaru u Bostonu 114:91 na krilima Lebrona Džejmsa sa 36 poena, 10 uhvaćenih lopti i šest asistencija.

Ostali rezultati:

Šarlot – Majami 99:112

Memfis – Oklahoma 100:103

San Antonio – LA Lejkers 95:102

Los Anđeles Klipers – Dalas 112:101

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.