U trendu

NBA Ol star: Poznati učesnici u šutiranju trojki i zakucavanju

NJUJORK – Rukovodstvo NBA lige saopštilo je danas imena košarkaša, koji će učestvovati u takmičenjima za najboljeg trojkaša, zakucavanjima i „Skils čelendžu“ tokom Ol star vikenda.

NBA Ol star vikend biće odigran od 17. do 19. februara u Solt Lejk Sitiju. Ova tri takmičenja su na programu u subotu 18. februara.

U takmičenju za najboljeg trojkaša učestvovaće: Tajris Haliberton (Indijana), Tajler Hiro (Majami), Badi Hild (Indijana), Kevin Uerter (Sakramento), Damijan Lilard (Portland), Lauri Markanen (Juta), Anferni Simons (Portland) i Džejson Tejtum (Boston).

U najatraktivnijem takmičenju u zakucavanjima takmičiće se Deričo Sims (Njujork), Trej Marfi (Nju Orleans), Mek Meklang (Filadelfija) i Ki-Džej Martin (Hjuston).

Na početku subotnjeg programa biće održan „Skils čelendž“, odnosno takmičenje u veštinama.

U njemu će takmičiti tri ekipe od po tri člana. Košarkaš Milvokija Janis Adetokumbo učestvovaće u ovom takmičenju sa braćom Tanasisom i Aleksom.

Pored njih, u timu „Džeza“ biće Džordan Klarkson, Voker Kesler i Kolin Sekston. U timu „Rukija“ se nalaze Paolo Bankero iz Orlanda, Džabari Smit iz Hjustona i Džejden Ajvi iz Detroita.

Takmičenje se sastoji od četiri runde od kojih prve tri uključuju slobodna bacanja, dodavanja i štafetu.

Najbolja dva tima će zatim šutirati sa sredine terena kako bi se odredio pobednik.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar