U trendu

Nedović: Tompson mi nije verovao; Kalinić: Ibica je moja

Srpski košarkaš Nemanja Nedović rekao je da je bio ubeđen da će doći do meča sa selekcijom SAD za zlatnu olimpijsku medalju, ali da mu je žao što ekipa nije pružila snažniji otpor u finalu.

„Još uvek nismo svesni šta smo postigli, kao ni ostali naši iz olimpijskog tima. Obradovali smo naš narod, mislim da je to u celoj priči najbitnije i istakao bih timski duh. Mnoge do juče nisam znao u Olimpijskom selu, ali nam je puno značila podrška sa tribina“, rekao je Nedović.

On je dodao da su Igre u Riju veliko iskustvo za izabranike Aleksandra Đorđevića, istakavši da je siguran da će biti još velikih bitki sa Amerikancima.

„I tada smo verovali, poklopilo se da smo bili u dobroj poziciji na kraju grupne faze. Nije bilo lako, imali smo teške protivnike kao što su Hrvatska i Australija, ali smo verovali u nas i ako budemo igrali na našem najvišem nivou da ćemo se dokopati finale. Ostaje mali gorak ukus što nismo pružili veći otpor Amerikancima, ali to je veliko iskustvo za nas“, poručio je bek Unikahe.

Nedović ističe da je „znao“ da će igrati finale Igara još u grupnoj fazi posle poraza od SAD (94:91).

„Video sam se sa Klejom Tompsonom, posle duže vremena, popričali. Posle prve utakmice rekao sam mu da se vidimo u finalu, samo se nasmejao, verovatno Amerikanci nisu verovali u to. Međutim, mi smo znali da idemo do cilja“, rekao je Nedović.

Na pitanje da li se sprema za letovanje na Ibicu pošto je kapiten Miloš Teodosić izgubio opkladu, Nikola Kalinić je „uleteo“ i prekinuo razgovor.

„Kome smeta moje letovanje? Bila je opklada, Bogdanović i ja sa Teodosićem, motivacija za finale Olimpijskih igara… Dugovao je Bogdanu i meni još od finala Evrolige, pobedio nas je, tako da nam bar malo olakša poraz. Sad smo opet pobedili, šta da mu radim, boleće ga, ali preživeće. Mislim da je srebro vrednije od toga“, poručio je Kalinić i na najbolji način odslikao kakva atmosfera vlada u ekipi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar