najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

NEOBIČNA SITUACIJA Španovićeva za godinu dana 15 puta testirana na doping

Predstavnica Antidopng angecije Srbije (ADAS) Marija Anđelković rekla je da su sportisti iz Srbije iskusni i da znaju kakva je procedura testiranja na Olimpijskim igrama.

“Naši sportisti su u principu iskusni, jer je skoro svako od njih bio ranije na olimpijskim igrama, a neki i više puta. Realno, nema nikakve dileme da li su upoznati sa procedurom”, rekla je Anđelković agenciji Beta.

Predstavnica ADAS-a kazala je i da mnoge sportiste iz Srbije često testiraju međunarodne organizacije.

“Ivana Španović je recimo u poslednjih godinu dana testirana oko 15 puta, što je baš raritet. Ona je toliko testirana jer je najuspešnija na svetu u svojoj disciplini. Vaterpolisti mogu da idu na doping testove i do četiri puta u toku meseca. To sve znači da su naši sportisti upoznati sa pravilima”, rekla je doktorka Anđelković.

Predstavnici ADAS-a redovno učestvuju na Olimpijskim igrama.

“Mi od Vankuvera 2010. godine imamo svog predstavnika. Ove godine ćemo imati više kontrolora, a trebalo bi da imamo i menadžera stanice, što je neko ko je zadužen za nadzor doping kontrole. Ako sve bude kako je planirano, radićemo kontrolu na atletici”, objasnila je Marija Anđelković.

(Beta)

1 komentar
  1. Avetni Todor

    Možete biti članovi bilo čega ali amerićke rezultate nikad necete videti, govorim o pravim testovima a ne lažiranim. Kad to uspete onda možete nesto reci, do tada Vi ustvari učestvujete u obmani javnosti jer tvrdite da su američki sportisti čisti.

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike