NEOBIČNA SITUACIJA Španovićeva za godinu dana 15 puta testirana na doping

Predstavnica Antidopng angecije Srbije (ADAS) Marija Anđelković rekla je da su sportisti iz Srbije iskusni i da znaju kakva je procedura testiranja na Olimpijskim igrama.

Foto: Beta

Foto: Beta

“Naši sportisti su u principu iskusni, jer je skoro svako od njih bio ranije na olimpijskim igrama, a neki i više puta. Realno, nema nikakve dileme da li su upoznati sa procedurom”, rekla je Anđelković agenciji Beta.

Predstavnica ADAS-a kazala je i da mnoge sportiste iz Srbije često testiraju međunarodne organizacije.

“Ivana Španović je recimo u poslednjih godinu dana testirana oko 15 puta, što je baš raritet. Ona je toliko testirana jer je najuspešnija na svetu u svojoj disciplini. Vaterpolisti mogu da idu na doping testove i do četiri puta u toku meseca. To sve znači da su naši sportisti upoznati sa pravilima”, rekla je doktorka Anđelković.

Predstavnici ADAS-a redovno učestvuju na Olimpijskim igrama.

“Mi od Vankuvera 2010. godine imamo svog predstavnika. Ove godine ćemo imati više kontrolora, a trebalo bi da imamo i menadžera stanice, što je neko ko je zadužen za nadzor doping kontrole. Ako sve bude kako je planirano, radićemo kontrolu na atletici”, objasnila je Marija Anđelković.

(Beta)

Pogledajte komentare (1)

Jedan komentar

  • Avetni Todor

    Možete biti članovi bilo čega ali amerićke rezultate nikad necete videti, govorim o pravim testovima a ne lažiranim. Kad to uspete onda možete nesto reci, do tada Vi ustvari učestvujete u obmani javnosti jer tvrdite da su američki sportisti čisti.

Ostavite komentar