U trendu

Neobično prijateljstvo Rodmana i Kima: Jeli smo, pili, a onda je su došle devojke (foto)

Legendarni košarkaš i jedan od najboljih krilnih centara u istoriji NBA lige Denis Rodman je u razgovoru s Majkom Tajsonom govorio o druženju sa velikim prijateljem i liderom Severne Koreje Kim Džong-unom.

Rodman je najpre rekao da u Kimu ima prijatelja za ceo život.

– Da se razumemo, pre toga nisam imao pojma ko je Kim Džong-un – rekao je.

Prvobitno je najbolji košarkaš svih vremena Majkl Džordan odbio da na poziv lidera dođe u Severnu Koreju da odigra egzibicionu utakmicu sa Harlem Glubtrotersima, ali je Rodman 2013. godine prihvatio pozivnicu.

– Mislio sam da ću imati autobiografsku izložbu i igrati košarku – rekao je i dodao:

– Rekao sam svom menadžeru: ‘Idem tamo sve dok sam bezbedan. Bilo je sjajno, kad izađete iz aviona, tamo je crveni tepih – otkrio je košarkaš.

Potom je doživio neobičnu situaciju.

– Više od 22 hiljade Severnokorejaca je ustalo i počelo da tapše. Zatim sam pozdravio publiku, a neko mi govori: ‘Ne, to je za njega’, pokazavši na Kim Džong-una. Pitao sam ih ko je taj tip, a oni su mi rekli da je to njihov vođa.

Nakon utakmice, Kim Džong-un lično je pozvao Rodmana na „večeru, karaoke i votku“.

Novi prijatelji su otišli na večeru, a Džong-un je svoje goste raskošno ugostio, posluživši večeru s deset jela uz neka iznenađenja.

– Večerali smo i napili se kao guz***. Tada je on počeo da peva karaoke i nemam pojma, dođavola, šta je govorio. Svi su počeli da tapšu, a onda je izašao bend od 18 devojaka. Bile su sjajne, ali svirale su samo jednu pesmu – prisetio se Rodman.

Pre odlaska Rodman je za kinesku novinsku agenciju izjavio da je Kim „poput svog dede i oca, koji su veliki vođe, super dečko, vrlo iskren i veoma voli svoju suprugu i ćerku“ i dodao da u ovakvoj situaciji jedna osoba ne može ništa da promeni-

„Jedan čovek ne može da učini ništa. Njegova zemlja i njegovi ljudi ga vole. Ja ga volim, on je super lik“, zaključio je.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.