U trendu

Nerešeno u duelu Real Madrida i Mančester sitija u četvrtfinalu LŠ

Fudbaleri Real Madrida i Mančester sitija odigrali su večeras u Madridu nerešeno 3:3, u prvom meču četrvtfinala Lige šampiona.

Strelci za Real bili su Ruben Diaš autogol u 12, Rodrigo u 14. i Federiko Valverde u 79. minutu.

Golove za Real su postigli su Bernardo Silva u drugom, Fil Foden u 66. i Joško Gvardiol u 71. minutu.

Siti je poveo već u drugom minutu. Silva je iz slobodnog udarca iskosa sa oko 30-ak metara šutirao direktno na gol, prevario golmana Lunjina koji je očekivao centarčut i pogodio bliži ugao gola.

U 12. Real je stigao do izjednačenja. Kamavinga je šutirao iz daljine, lopta je na putu ka golu pogodila Rubena Diaša, prevarila Ortegu i završila u mreži.

Samo dva minutu kasnije Real je postigao i drugi gol. Rodrigo je dobro istrčao kontru, izašao ispred golmana i prosledio loptu u donji desni ugao gola.

Do kraja poluvremena obe ekipe su zaigrale taktički odgovornije, i bez većih šansi na pauzu se otišlo sa golom prednosti za domaćina.

Real je mogao do trećeg gola u 54. minutu, nakon što je Belingem šutirao iskosa u dalji ugao, ali za malo pored gola. Tri minuta kasnije priliku je imao i Vinisijus, šutirao je iz dobre pozicije ali visoko preko gola.

Siti je kaznio promašaje Reala u 65. minutu. Foden je prelepim udarcem sa 20 metara pogodio gornji levi ugao gola Lunjina i doneo izjednačenje gostima.

Pet minuta kasnije viđen je novi preokret. Nakon dodavanja Griliša, Gvardiol je preciznim udarcem sa oko 20 metara pogodio sam ugao gola i doneo novo vođstvo Sitiju.

Real se vratio u meč u 78. minutu. Vinisijus je centrirao, a Valverde je udarcem iz prve iz voleja zatresao mrežu Ortege.

Revanš meč je na programu za sedam dana i igra se u Mančesteru.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.