U trendu

Nica savetovala navijače da ne putuju za Moldaviju

Fudbalski klub Nica savetovao je danas svoje navijače da naredne nedelje ne putuju u Moldaviju na prvu utakmicu osmine finala Lige konferencija protiv Šerifa.

„Nica mora da zauzme odgovoran stav“, navodi se u saopštenju kluba, opisujući bezbednosnu situaciju za navijače u Moldaviji kao „u najmanju ruku nepovoljnu“.

Šerif bi u četvrtak u Kišinjevu trebalo da bude domaćin prve utakmice osmine finala Lige konferencija, tri nedelje nakon što je u prethodnoj rundi takmičenja dočekao beogradski Partizan pred praznim tribinama.

Moldavske vlasti su odlučile da zatvore stadion za taj meč u strahu da bi utakmica u organizacije Uefe mogla da se iskoristi kao paravan za antivladinu akciju.

U anti-vladinim protestima u Kišinjevu ove nedelje učestvovali su članovi političke partije koja podržava ruske interese.

Uefa je danas saopštila da bi utakmica Šerif – Nica trebalo da se odigra sa navijačima na stadionu.

Nica je svojim navijačima prodavala ulaznice po ceni od 30 evra nakon žreba pre nedelju dana, a danas je saopštila da će ponuditi povraćaj novca ako se prva utakmica odloži ili igra na praznom stadionu.

Šerif je sve utakmice u Uefa takmičenjima ove sezone igrao u Kišinjevu iz bezbednosnih razloga. Klub iz grada Tiraspolja, koji je blizu granice sa Ukrajinom.

Moldavija, bivša sovjetska republika od oko 2,6 miliona stanovnika, nastoji da izgradi čvršće veze sa Evropskom unijom otkako je Rusija na susednu Ukrajinu prošle godine izvršila invaziju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.