U trendu

Nije izdržala pritisak: Ruska klizačica u suzama završila takmičenje (video)

Odluka Sportskog suda za arbitražu da 15-godišnja ruska klizačica Kamila Valijeva sme da nastavi sa nastupima na Olimpijskim igrama u Pekingu nakon što je, sa čudnim zakašnjenjem, obelodanjeno da je pala na doping testu u decembru, omogućilo joj je da se nadmeće u pojedinačnoj konkurenciji.

Ali i pored prvog mesta u uvodnom delu finala, tzv. „kratkom programu“, u onom drugom, dužem nastupu, veliki pritisak nije izdržala i kući se vraća bez medalje.

U neviđenom, a po nekim detaljima i istorijskom olimpijskom finalu u umetničkom klizanju, Valijeva je završila kao četvrta. Triput je pala i, sasvim očekivano, ostala bez visokih ocena, time i bez medalje. A onda su suze nagrnule…

Pored reakcije Valijeve, mnoge se govorilo i po ponašanju njene koleginice iz reprezentacije Aleksandre Trusove.

Trusova je bila razočarana što nije uspela da dođe do zlatne medalje u Pekingu. Urlala je nakon nastupa i čak poručila da se više neće baviti ovim sportom.

„Nikad više neću izaći na led. Nikad! Mrzim ovo! Nemoguće! Ne može to na ovakav način. Neću ići na dodelu medalja. Svako ima zlato osim mene! Mrzim sve“, vrištala je Trusova kroz suze. Završila je takmičenje na drugom mestu sa četiri boda manje u odnosu na novu olimpijsku šampionku Anu Ščerbakovu.

Na kraju je ipak uspela da se smiri, pa je odlučila da primi medalju. Bila joj je to prva medalja jer nije bila deo ruskog tima koji je osvojio ranije tokom Igara ekipno zlato.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.