U trendu

Nikola Jović potpisao prvi profesionalni ugovor sa Megom

BEOGRAD – Talentovani košarkaš Mege Nikola Jović potpisao je danas prvi profesionalni ugovor sa klubom.

Kako je saopšteno na klupskom sajtu, junior Mege, koji je ove sezone pokupio skoro sva moguća MVP priznanja u juniorskoj konkurenciji i u međuvremenu debitovao za prvi tim, potpisao je višegodišnji ugovor.

„U Megi sam već tri godine kroz selekcije kadeta i juniora. Veoma sam zadovoljan i zahvalan svim ljudima u klubu na ukazanom poverenju i šansi koja mi je pružena. Trudom i radom smo puno postigli, pogotovo ove godine i veoma sam ponosan na sve naše zajedničke uspehe. Radujem se što produzavam svoj razvoj u mom Mega klubu,“ izjavio je Jović po potpisivanju ugovora.

Jović je rođen 9.6.2003. godine u Lesteru u Engleskoj, visok je 208 centimetara i igra na pozicijama tri i dva.

U redove Mege je došao 2018. godine pošto je prethodno kao gost sa Megom osvojio Mini kup za pionire, a zatim je već u prvoj sezoni sa kadetima osvojio titulu prvaka Srbije.

Prošle sezone je sa juniorima bio prvi u trenutku prekida takmičenja dok je ove sezone sa juniorima osvojio juniorsku ABA ligu, Roda Juniorsku Ligu Srbije uz trijumf na kvalifikacionom turniru juniorske Evrolige u Železniku.

Na svim navedenim turnirima je osvojio priznanje za najkorisnijeg igrača, a na F8 turniru juniorske Evrolige u Valensiji je beležio sjajne partije uz prosek od 18.7 poena, 9 skokova i 6.7 asistencija uz prosečan indeks korisnosti od 25.7

Jović je u februaru debitovao za prvi tim Mege na Kupu Radivoja Koraća, dok je u ABA ligi za 24.3 minuta u proseku beležio 11.8 poena, 5.5 skokova i indeks korisnosti od 15.8.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar