U trendu

Noris: Ferstapen je jedan od najtalentovanijih vozača u F1

LONDON – Britanac Lando Noris izjavio je da je vozač Red Bula Maks Verstapen jedan od najtalentovanijih vozača u istoriji Formule jedan, prenosi „Skaj sports“.

Ferstapen je ove sezone pobedio na 11 od 16 trka. Holandski vozač je na korak od odbrane titule u F1, pošto je do kraja šampionata ostalo još šest trka.

„Ferstapen je neverovatne stvari. Vrlo impresivno, naravno. Slično Luisu Hamiltonu prethodnih godina, kada imate vozilo koje može da pobeđuje u trkama, koristite te prilike. Pobedio je svog timskog kolegu svaki put, impresivno je gledati ga iz dana u dan. Čak i na treninzima, nikada nije ispod granice, uvek ih pomera. On je jedan od najtalentovanijih vozača u Formuli 1, jedan od najbržih. Nema sumnje da će ove godine da osvoji drugu titulu. Sigurno je da ga očekuje još nekoliko titula u budućnosti“, rekao je Noris, koji je vozač Meklarena.

Noris je priznao da je frustriran, jer ne može kvalitetno da se suprotstavi vozačima Red Bula i Ferarija.

„Morate da čekate svoje vreme. Ne mogu baš da se žalim i dalje imam priliku u F1. Ponekad mislim, zauzmem šesto ili sedmo mesto, a vozio sam najbolju trku u životu, ili imao sam najbolji krug u kvalifikacijama, ali sam osmi ili deveti. Morate da se zapitate, da li ste vozili najbolji krug koji ste mogli, da li ste sve uradili kako treba? Ponekad je to frustrirajuće, pošto mislite da zaslužujete više u nekim trenucima, bez obzira koliko ste napornog rada uložili“, rekao je, između ostalog, Noris.

Noris je trenutno sedmi u generalnom plasmanu vozača sa 88 bodova. Naredna trka u šampionatu F1 biće održana u nedelju za Veliku nagradu Singapura.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.