U trendu

„Novače, reci nam svoj plan“: Treći teniser sveta traži odgovore od Đokovića

Treći teniser sveta Aleksandar Zverev, komentarisao je na pres konferenciji u Minhenu navodne napore predsednika Saveta igrača, Novaka Đokovića da smeni Krisa Kermoda sa funkcije predsednika predsednika ATP-a, a 22-godišnji Nemac izrazio je svoje sumnje o tome.

„Novak je deo ove teniske priče već nekoliko godina. On je najbolji igrač, svetski broj jedan. Ali, mi, teniseri, hoćemo da znamo – koji je tvoj plan, Novače? Jer, Kris Kermod je uradio toliko toga za nas, povećao nagradne fondove, dodao nove turnire u kalendar, a i oni nas plaćaju dobro. Sezona se svakako nije pogoršala zbog njega“, rekao je Zverev.

Inicijativa Đokovića je, da ko god bude na čelu ATP-a, učini da se veći deo novca od nagradnih fondova daje onima koji ispadnu ranije nego što je to sada slučaj, jer mnogi mladi ili nisko plasirani teniseri jedva uspevaju da finansijski podmire sve troškove ovog skupog sporta, zatim da se razmisli o izmeni kalendara čak i njegovom skraćivanju. Ali, Zvereva to izgleda nije doticalo kada je stao u odbranu već „smenjenog“ Kermoda, koji broji poslednje dane na čelu ATP-a, imajući u vidu da je uz glasove Saveta igrača donesena odluka da se s njim ne produži ugovor.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.