U trendu

„Novak je ponosni Srbin, ali mislim da se tamo iscrpeo“

Boris Beker, nekadašnji najbolji teniser sveta, govorio je nakon finala US opena o Novaku Đokoviću i tome kako je srpski teniser dostigao granice kada je reč o emocijama.

Novak Đoković, svetski broj jedan, zaplakao je u finalu US opena kada je video da nema lek za Danila Medvedeva, ruskog asa.

Meč je pomno pratio nekada najbolji teniser sveta i Novakov bivši trener Boris Beker koji smatra da je Đoković iako uplakan održao sjajan govor nakon poraza u Njujorku.

„Nisam nikada video Novaka kako plače na terenu. Mora da je stigao do samih granica u smislu emocija. Njegov govor po završetku finala bio je odličan. Suznih očiju je objasnio Njujorčanima da je to njegov najlepši dan u životu jer je konačno poštovan i voljen. I to se desilo na dan kada nije uspeo da iskoristi nešto što je prilika koja se javlja možda jedom u životu, da osvoji sva četiri slema u godini“, objasnio je Beker.

Novak je prethodno teško podneo i eliminaciju sa Olimpijskih igara u Tokiju, kada ga je u polufinalu pobedio Saša Zverev koji je kasnije doneo zlato Nemačkoj.

Beker je pred početak Igara bio jedan od onih koji su smatrali da Novak ne bi trebalo da ide u Tokio, ali je svestan zbog čega Đoković nije mogao da preskoči taj put.

„On je ponosni Srbin i naravno da je morao da predstavlja svoju zemlju, bez dileme. Ipak, i on je ljudsko biće. Ne može uvek da pobeđuje, nosi pritisak i bude spreman. Mislim da se tamo iscrpeo, možda je to bilo previše“, iskren je bio Nemac.

On smatra da je nakon Vimbldona, prvi reket sveta morao na pauzu kako bi bio oporavljen i spreman za US open.

„Možda je trebalo da uzme dužu pauzu posle Vimbldona, tri ili četiri nedelje kao što uvek čini. Stres oko putovanja, olimpijsko selo, ceremonija otvaranja, sve je to lepo , ali iscrpljujuće, tu je bilo i pitanje Zlatnog slema. Mnogo toga nije išlo u pravom smeru i videli ste rezultat u finalu“, objasnio je Boris Beker.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar