Novak ‘napravio’ savršenog tenisera: Na listu stavio sebe, ali i svog najvećeg kritičara

Novak Đoković otkrio je za Jutjub kanal novog Dejvis Kupa koji element igre od igrača sa Tura bi birao u kreiranju savršenog tenisera.

A za Novaka idealan igrač je onaj koji ima Nadalov forhend, Gofanov bekhend, servis Kirijosa, fizičku spremnost Monfisa, ali i njegov lični ritern.

Za forhend je, očekivano, izabrao Nadala a to objasnio na sledeći način:

„Jednostavno – to je Nadal. Nadalov forhend jedan je od najboljih svih vremena. U njegovom forhendu ima previše topspina, što čini lopticu težom, a problem je što forhend može da udara i ravno. Nije mu problem pozicija iz koje udara forhendom i to je udarac kojim pritiska protivnika, ali se takođe odlično brani i vraća u poen tim udarcem“, rekao je Đoković, koji velikog španskog rivala izabrao i u kategoriji „najbolji menatalitet“.

Interesantno, on je za bekhend je naveo Davida Gofana, dok je za talenat izabrao Feliksa Ože-Aljasima i Denisa Šapovalova.

Savršeni igrač po Novakom sudu ima servis kontroverznog Nika Kirijosa, a fizičku spremnost Francuza Gaela Monfisa.

„(Kirijos) Ima fantastičan servis, prirodan servis i savršene pokrete. Servis mu je veoma brz i teško ga je pročitati, nezavisno od podloge na kojoj se igra“, rekao je o Kirijosu, dok je izbor Monfisa pojasnio rečima:

„On uvek može da trči, da proklizava, skače, veoma je jak i primer je perfektnog sportiste.“

Zanimljiv deo razgovora i odgovor usledio je na pitanje o riternu:

„Mogu li da kažem ‘ja’?“, upitao je kroz osmeh Novak, koji je za igrača sa najboljim volejem izabrao Nikolasa Maua, dok najbolji rad nogu po njemu imaju Nadal, Ože-Aljasim, Gofan i on sam.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.