Emocije: Novak odgovorio majci Dražena Petrovića

Lepe reči Biserke Petrović dirnule su u srce najboljeg tenisera sveta! Majka legendarnog Dražena Petrovića, koji je poginuo u saobraćajnoj nesreći 1993, izjavom za list Kurir: „Kad gledam Novaka, vidim mog Dražena“ raznežila je Đokovića, koji joj je biranim rečima odgovorio.

– Sve poštovanje za familiju Petrović. Naravno, laska mi ovakva Biserkina izjava i zahvalio bih joj od srca što je rekla tako lepu stvar. Ja se nadam da ćemo uskoro imati prilike da se upoznamo, kad već do sada to nismo uspeli – rekao je Đoković za Kurir i dodao:

– Moje saučešće i saosećanje za veliki gubitak, pre svega za njihovu porodicu. Dražen je neko koga se ja ne sećam baš dobro, ni njegove igre, nastupa i dostignuća. On je vladao evropskom i američkom košarkom dok sam bio vrlo mlad. Nažalost, ta nesreća se dogodila i bila je veliki gubitak za celu sportsku javnost u bivšoj Jugoslaviji, to je sigurno – istakao je Novak.

Najbolji teniser sveta u razgovoru za ovaj list dodao je i to da je Dražen bez dileme najveći košarkaški talenat koji je rođen na prostorima nekadašnje Jugoslavije.

– Od ljudi s kojima sam razgovarao i pitao ih koga bi izdvojili kao najveći košarkaški talenat svih vremena s naših prostora, svi su jednoglasno rekli da je Dražen u pitanju – kazao je Đoković i dodao:

– Jedan od filmova koje sam najemotivnije doživeo je „Jednom braća“, gde je Biserka davala intervju, kao i Draženov brat. Tu je Divac posle 20 godina išao u Zagreb i tu se dokazalo i pokazalo koliku moć sport ima da pomiri ljude i narode. Mnoge rane od teških ratova koji su zadesili naš region još su sveže, ali mislim da su sport i muzika među stvarima koje povezuju ljude. Od srca bih zahvalio gospođi Petrović – poručio je Nole.