U trendu

Novak otkrio kom Srbinu se divi i nenamerno izazvao buru na internetu (video)

Novak Đoković, najbolji teniser sveta koji nesebično i u ovim teškim trenucima pomaže onima kojima je pomoć najpotrebnija, bez ikakve namere izazvao je buru na internetu kada je spomenuo Nikolu Teslu.

Naime, Đoković je tokom razgovora s dugogodišnjim prijateljem i saradnikom po pitanju sportske ishrane Červinom Džafariehom rekao da se divi geniju rođenom u Smiljanima, što je izazvalo prepirku na društvenim mrežama.

– Jedna od osoba u kojoj se vidim i kojoj se divim je Nikola Tesla. Razumeo je značaj uma, kako se vraćati samom sebi i kako biti u savršenoj harmoniji. I njemu samom to je pomagalo kod ideja i izuma. Mi samo odlažemo ono neizbežno, potrebno je da se suočimo sa najvećom potragom u životu, kako da budemo najbolja moguća verzija sebe – otkrio je tokom tog razgovora Đoković.

Naravno, srpski teniser time nije baš ništa loše rekao, ali su zato pojedini iskoristili njegove rečenice kako bi otvorili već staru i prilično istrošenu prepirku na temu ko ima pravo na jednog od najvećih umova koje je svet ikada video.

Ipak, bilo je i onih koji su pozdravili Novaka i njegov način razmišljanja, dok su neki čak i primetili veliku fizičku sličnost između njega i Tesle.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.