U trendu

Novak priznao: Znao sam i pre Australijan opena da nisam spreman

Šest meseci Novak Đoković nije nastupao na turnirima pokušavajući da zaleči povredu lakta koja prouzrokovala pauzu. Za povratak na teren izabrao je Australijan open, Gren slem koji je osvajao šest puta i čija mu podloga u potpunosti odgovara.

Ipak, problemi sa laktom su se ponovo pojavili, pa je turnir u Melburnu završio porazom od Hjeon Čunga u osmini finala i zabrinuo sve navijače. Da povreda nije sanirana bilo je vidljivo u meču sa južnokorejskim teniserom, a sam Đoković je nakon eliminacije istakao da uz konsultaciju lekara mora da odluči kako dalje, prenose mediji.

Novakov bivši trener Nikola Pilić smatra da srpski teniser ne treba da forsira dok ne bude bio maksimalno spreman.

– Razgovarali smo pre Australija opena i rekao mi je da njegov lakat nije spreman, da oseća bol u nekim delovima. Očigledno je da mu se povreda pogoršala tokom turnira i da mu je potrebna nova pauza. Koliko dugo, to niko ne zna, ni Novak. U svakom slučaju, ne bi trebalo da igra na turnirima dok mu se lakat potpuno ne oporavi i on bude mogao da pruži maksimum – rekao je Pilić.

Mnogo pažnje je privukla i činjenica da se Đoković nije odlučio za operaciju, što su mnogi povezali sa uticajem Pepea Imaza i njegovim prirodnim metodama lečenja. Međutim, Đoković je otkrio da ni lekari nisu smatrali da je pravi trenutak za takav potez, a istog mišljenja je i hrvatski stručnjak.

– Nisam siguran da bi operacija pomogla da Novakov lakat sto odsto zaceli. Moraju se uraditi dobre analize sa najboljim doktorima, ali nisam siguran za operaciju. Znam to, sa ovakvom vrstom povrede, najvažnija stvar je da se povređena kost vrati u normalno stanje – izjavio je Nikola Pilić.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.