U trendu

Novak rutinski preko Tomića do trećeg kola Majamija, Janko zaustavljen (video)

Najbolji teniser sveta Novak Đoković startovao je pobedom na Mastersu u Majamiju. On je u drugom kolu pobedio Bernarda Tomića sa 7:6 (2), 6:2, prenose sportski mediji.

Bio je to šesti susret Novaka sa teniserom iz Australije i njegova šesta pobeda. Meč je trajao 73. minuta i utisak je da je to bio veoma dobar meč Đokovića na startu turnira.

Ako se poredi sa izdanjem u duelu sa Filipom Kolšrajberom u Indijan Velsu, kada je izgubio u dva seta, sada je sve bilo daleko bolje u Novakovoj igri, pre svega od kondicije i kretanja, pa do servisa i osnovnih udaraca.

Tomić je, kao i obično kad igra sa teniserima iz vrha, delovao potpuno rasterećeno i treba istaći da je odigrao sasvim dobro u početnom setu koji je Đoković rešio u svoju korist u taj-brejku.

Zanimljivo je da je ovo bio istorijski trijumf Novaka Đokovića u Majamiju, na kome je inače srpski as beležio veoma dobre rezultate u prethodnih desetak godina. Đoković je, naime, ostvario prvi trijumf na novom „Hard rok“ stadionu u Majamiju, gde je ove godine preseljen turnir iz Ki Biskejna.

Janko Tipsarević zaustavljen u drugom kolu

Srpski teniser koji je pre dva dana zabeležio prvu pobedu na ATP turu posle više od godinu i po dana, izgubio je od 25. tenisera sveta, Roberta Batiste Aguta sa 7:6 (3), 6:4.

Bez obzira na poraz, mora se reći da je Tipsarević pružio jak otpor daleko uigranijem Špancu, i to u oba seta, posebno u prvom koji je Bautista Agut dobio u taj-brejku.

Tipsarević, koji je trenutno 453. na ATP listi, igra pod zaštićenim renkingom u Majamiju, tako će biti i u naredim mesecima, ali ako ovako nastavi, veoma brzo bi mogao da se vrati u formu kojom je nekada stigao do osmog mesta na svetu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar