U trendu

Novak: Teniser je ranjiv kada počne da gubi, u Monte Karlu se dešava preokret

Novak Đoković danas počinje nastup na prvom Masters turniru na evropskoj šljaci, Monte Karlu. Najbolji srpski teniser će u dublu nastupati sa Viktorom Troickim, a protivnici su im Žil Miler i Žil Simon.

Đoković kaže da je svestan da svi sportisti moraju da imaju uspone i padove u svojim karijerama, te da ne pruža rezultate koje je očekivao.

Zbog toga, ali i činjenice da je u Monte Karlu kod kuće, srpski teniser smatra da ovaj turnir treba da podigne njegovu formu.

„Lepo je biti u mestu gde provodim većinu vremena van takmičenja. Ovde treniram i imam svoj dom. Ove nedelje mogu da spavam u svom krevetu i budem sa onima koje volim. Naravno, prva tri meseca ove godine nisu protekla onako kako bih voleo, nisam postigao rezultate na koje sam navikao u proteklih sedam ili osam godina, ali sam svestan da je i to kod sportista sasvim normalno“, kaže Đoković.

On je u padu forme od prošlogodišnjeg Rolan Garosa, kada je kompletirao sve četiri Gren slem titule i postao istovremeno vlasnik četiri najveća trofeja. Od tada, britanski teniser Endi Mari počinje da smanjuje zaostatak na ATP listi i do kraja godine preuzima prvo mesto na svetu od srpskog asa.

„Verujem u svoje mogućnosti i posvećenost. Imam samopouzdanja da će pre ili kasnije doći i rezultati koje želim i kojima se nadam. Sada sam samo fokusiran na Monte Karlo i nadam se da je to pravo mesto da se pokrene moj teniski život“, rekao je Đoković.

Dodaje da više ne oseća bolove u laktu, a Alberta Ramosa u Dejvis kupu je pobedio u tri seta i po sopstvenom mišljenju odigrao jedan od najboljih mečeva sa servis linije dugo vremena unazad.

Svestan je da će drugi igrači smatrati da je teniser ranjiv kada počne da gubi. Slično se desilo i Federeru i Nadalu. To je nešto sa čime se mora živeti, smatra Đoković, a prenosi B92.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar