U trendu

Novakov strmoglavi pad: Ovo mu se nije desilo od 2006. godine

Velike nade je polagao Novak Đoković u sezonu na šljaci, ali na prethodna tri turnira koja je odigrao u proteklih mesec dana, aktuelni 12. reket planete nije uspeo da se vrati u top-ten.

Štaviše, u Rim će sledeće nedelje stići možda i kao 18. na svetskoj rang-listi. Tamo je još veća opasnost od posrnuća, jer brani 600 bodova za prošlogodišnje finale. Proklizavanje u uvodnim rundama bi ga gurnulo u poslednji red nosilaca na Rolan Garosu.

Novak je u jučerašnjem meču imao velike oscilacije u igri, malo takmičarskog duha pokazao je u drugom setu (13 neiznuđenih grešaka u prvom setu, 3 u drugom). Ali, u trećem je opet ispustio pobedu iz ruku.

– Očigledno postoje stvari koje ne funkcionišu. Trudim se, ali danas to nije bilo dovoljno – rekao je Đoković po okončanju meča.

Novak je prošle sezone u Madridu stigao do polufinala, pa je porazom u drugom kolu ostao bez velikog broja bodova. Kako stvari sada stoje pašće na 18. mesto na ATP listi. Đoković je tako nisko bio plasiran sada već davne 2006. godine. Tu sezonu je završio na 16. poziciji, a u oktobru iste godine bio je 22.

Ako Edmund zabeleži još neki trijumf u Madridu, može da se desi da Novak padne i na 19. poziciju, jer će ga Britanac preskočiti na rang listi ako napravi dobar rezultat u glavnom gradu Španije.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.