U trendu

Novi Beograd bolji od Partizana, Radnički pobedio Solaris

BEOGRAD/SPLIT – Vaterpolisti Novog Beograda završili su prvi ovosezonski turnir Jadranske lige kao jedini tim sa maksimlanim učinkom, pošto su i u poslednjem šestom meču savldali Partizan sa 12:9 (1:1, 3:2, 3:1, 5:5) u Beogradu,

Bio je to drugi trijumf Novobeograđana nad crno-belima u ovoj sezoni, pošto je tim trenera Vladimira Vujasinovića slavio i u domaćem šampionatu sa 22:5.

Golman Partizana Dimtrije Rističević blistao je na golu crno-belih sa čak 14 odbrana, ali još jednom je kvalitet Novobeograđana došao do izražaja.

Kada je bilo najpotrebnije izabranici Vladimira Vujasinovića igrali su na potrebnom nivou da upišu i šesti uzastopni trijumf.
Kod pobednika, po dva puta su se u listu strelaca upisali Dušan Mandić, Angelos Vlahopulos, Radomir Drašović, Vasilije Martinović i Strahinja Rašović, dok su se u redovima Partizana bolji od ostalih bio Aleks Boven sa četiri pogotka.

Posle dva remija, vaterpolisti Radničkog upisali su tri pobede na turniru Grupe B Regionalne lige, pošto su na turniru u Splitu pobedili Solaris iz Šibenika sa 16:11 (3:2, 4:3, 6:4, 3:2).

Najefikasniji u pobedničkim redovima bio je Nikola Lukić sa četiri gola, a pratili su ga Nemanja Stanojević, Nikita Krug, Aleksa Ukropina i Josip Vrlić sa po dva.

Na istom turniru Crvene zvezda pobedila je Mornar 12:8, dok je identičnim rezulatom Šabac slavio protiv Budve.
Turniri druge runde na programu su od 18. do 21. januara, a raspored će biti naknadno objavljen.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.