U trendu

Novi kiks Partizana, remi u Lučanima

Fudbaleri Mladosti i Partizana odigrali su danas u Lučanima nerešeno 2:2 u poslednjoj utakmici 15. kola Super lige Srbije.

Strelci za Mladost bili su Miloš Lepović u desetom i Nebojša Gavrić u 89. minutu, dok su golove za Partizan postigli Stefan Babović u 48. i Petar Grbić u 80. minutu.

Crno-beli su, posle 15 odigranih kola, treći na tabeli sa 25 bodova, odnosno 16 bodova manje od prvoplasirane Crvene zvezde, dok je Mladost deseta sa 17 bodova.

Ekipa Mladosti je bolju igru na početku utakmice krunisala golom u 10. minutu. Tome Kitanovski je ubacio loptu u šesnaesterac Partizana, Lepović je šutirao, ali je golman crno-belih Živko Živković odbranio taj udarac. Međutim, Lepović je uspeo da natrči na odbijenu loptu i pošalje je u prazan gol.

Obe ekipe su do kraja poluvremena imale prilike da postignu još koji pogodak, a najbliži tome bio je Nemanja Petrović koji je udarcem iz daljine pogodio prečku.

Crno-beli su do izjednačenja stigli u 48. minutu. Aleksandar Subić je ubacio loptu u šesnaesterac, Božinov je probao glavom i pogodio stativu, ali je do lopte, posle velike gužve, došao Babović koji je lobovao golmana sa pet-šest metara.

Partizan je, nakon izjednačenja, napadao, stvarao šanse i imao terensku inicijativu, a sve to je materijalizovao deset minuta pre kraja meča. Petar Grbić je sve sam uradio, prošao je po desnoj strani, ušao u kazneni prostor Mladosti, šutirao iz „mrtvog ugla“ i pogodio za 1:2.

Konačan rezultat postavio je u 89. minutu Gavrić. On je izveo slobodan udarac, šutirao je po zemlji i pogodio dalji ugao gola Partizana za izjednačenje. 

Fudbaleri Voždovca i Vojvodine su ranije danas u Beogradu odigrali nerešeno 0:0.

U narednom, 16. kolu domaćeg šampionata Partizan gostuje Metalcu u Gornjem Milanovcu, dok Mladost dočekuje Jagodinu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar