Novi spektakl u Beogradu: Fudbal na pesku na Adi

Beograd i Srbija biće u prilici da u ovoj godini, posle prvenstva Evrope u vaterpolu i futsalu, predstave novi spektakl pošto će biti domaćini Evrokup turnira u fudbalu na pesku.

Takmikčenje će se održati od 24. do 26. juna na Adi Ciganliji na montažnom stadionu kapaciteta 2.469 mesta.

Reprezentacija Srbije još nije formirana, a za sada su selektoru Dejanu Kneževiću nastup potvrdili kapiten državnog tima u futsalu Marko Perić i bivši fudbaleri Crvene zvezde Dejan Milovanović i Nikola Mijailović.

Direktor preduzeća „Beach Soccer“ Aleksandar Radošević izrazio je veliko zadovoljstvo zbog organizacije turnira.

„Ovaj turnir biće nov, ne samo u Srbiji, već i regionu. Ideje tinjaju 16 godina i turnira na Lidu, dok smo prošle godine u Bakuu uspostavili saradnju sa BSW. Oni su došli u Beograd i videli kakav kapacitet imamo na Adi Ciganliji, pa potom potpisali ugovor na pet godina“, rekao je Radošević na konferenciji za medije u hotelu Kraun plaza.

Promoteri turnira biće nekadašnji fudbalski reprezentativci Srbije Marko Pantelić i Mateja Kežman.

„Za mene je bič soker puno sunca, poteza, majstora i uživanja. Postoji i sportski duh i pravo uživanje za one koji vole majstorije. Mi sa velikog fudbala smo voleli da igramo futsal i bič soker, u kojem nema taktike, igra se na gol više“, poručio je Pantelić, sa kojim se složio i Kežman.

„Pokušaćemo svi zajedno da popularizujemo ovaj sport. Traži se dosta atrakcije i lepih poteza. Intresantna je ideja i svi smo tu da pomognemo jer je šteta da Srbija kao fudbalska nacija nema bič soker“, zaključio je Kežman.

Ovaj projekat podržali su Ministarstvo omladine i sporta, Grad Beograd, Fudbalski savez Srbije i Svetska asocijacija za fudbal na pesku.

Pored Srbije na turniru će učestvovati Portugalija, Rusija, Italija, Švajcarska, Španija, Ukrajina i Francuska, dok je ulaz na sve utakmice besplatan.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.