U trendu

Novica Veličković novi tim menadžer Mege

BEOGRAD – Bivši srpski košarkaški reprezentativac Novica Veličković imenovan je za tim menadžera Mege, saopštio je danas beogradski klub.

Veličković (36) je kao igrač za Megu nastupao u dva navrata, 2013. i 2014. godine. On će na poziciji tim menadžera Mege da zameni Milenka Tepića.

„Pre svega bih želeo da se zahvalim Megi na ukazanom poverenju. Bio sam deo kluba u dva navrata kada sam na terenu imao priliku da pomognem Megi u njenom rastu, na terenu i van njega. Takođe sam se trudio i da prenesem svoje znanje i iskustvo na mlade i talentovane igrače koji su upravo iz Mege započeli svoj put ka evropskom i svetskom vrhu. I sama Mega je od tada porasla mnogo, sve je posvećeno radu i napretku mladih igrača koji ovde imaju sjajne uslove za treniranje. Moja uloga će ovaj put biti nešto drugačija, ali će motivacija za rad kao i uvek biti na najvišem nivou. Jedva čekam da počne sezona“, izjavio je Veličković za zvanični sajt kluba.

Generalni menadžer Mege Goran Ćakić je istakao veliko zadovoljstvo što je Veličković pristao da postane novi tim menadžer kluba.

„Novica je svojim velikim igračkim iskustvom u dva navrata tokom igračke pomogao mladim i talentovanim igračima Mege da postanu još bolji, među kojima su bili Nikola Jokić i Vasilije Micić. Sada će u nešto drugačijoj ulozi imati priliku da pomogne nekim novim košarkaškim nadama i da bude ta spona između kluba i igrača u zajedničkom cilju da svi oni napreduju igrački i ljudski i u pravom smeru“, rekao je Ćakić.

Veličković je igračku karijeru završio prošle godine u Partizanu.

On je pored Mege i Partizana igrao još za Real, Bamberg i Trabzon.

Sa Partizanom je osvojio tri titule u ABA ligi i po pet trofeja u prvenstvu Srbije i Kupu, dok je sa Realom osvojio Kup Kralja.

Sa reprezentacijom Srbije osvojio srebro na Evropskom prvenstvu 2009. godine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar