U trendu

Obama ugostio Čikago kabse (VIDEO)

Predsednik SAD Barak Obama ugostio je danas u Beloj kući igrače Čikago kabsa i sa njima proslavio osvajanje šampionske titule u američkoj bejzbol ligi (MLB).

Obama je Kabse primio u Istočnoj sobi na Dan Martina Lutera Kinga, a odlazećem predsedniku SAD je ta poseta bila još sladja jer Kabsi stižu iz grada u kome je živeo i u kome je počeo poličku karijeru.

Predsednik SAD je samo nekoliko sati nakon što su osvojili titulu, prvu posle 108 godina, pozvao Kabse u Belu kuću pre nego što mu istekne mandat.

„Desilo se, Kabsi su osvojili Svetsku seriju. Želim da dodju u Belu kuću pre nego što odem“, napisao je tada Obama na Tviteru.

Obama ima kuću u Čikagu, ali je navijač Čikago Vajt soksa.

Čikago kabs su važili za možda i najvećeg gubitnika u istoriji profesionalnih američkih sportova. Klub je poslednju titulu osvojio 1908. godine.

Kabsi su postali sinonim za tim koji nikada neće postati bejzbol šampion, a delovalo je tako i u finalu ove godine, pošto su u pobedničkoj seriji protiv Klivlenda, koja se igra na četiri pobede, gubili 3:1. Kabsi su izjednačili na 3:3, a u odlučujućoj utakmici se igrao dodatni ining (produžetak) u kome je Čikago konačno slavio, postao šesti tim koji je nadoknadio 1:3 i prekinuo najduži post u istoriji američkog sporta.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar