U trendu

Obradović: Mornar zahtevan protivnik;Simonović:Odbrana ključ

BEOGRAD – Trener košarkaša Crvene zvezde Saša Obradović, uoči derbija 3. kola ABA lige protiv Mornara, izjavio je da ekipu očekuje vrlo nezgodan i odličan rival, sjajno vođen od Mihaila Pavićevića.

„Vrlo zahtevan protivnik, biće nam potreba dobra koncentracija i energija da pobedimo. Ovaj meč nosi epitet derbija, a ekipa Mornara pokazala je sa pravom zašto ima velike ambicije ove sezone. U Top 4 ekipe su sigurno, imaju kvalitet na svakoj poziciji“, rekao je Obradović za klupski sajt.

Kako je naveo, u ekipi Mornara opasnost dolazi sa više strana.

„Pulen igra izvanredno i velika je pretnja, u svakom trenutku može da postigne poene. Vajthed koga sam i ja trenirao, vidi se napredak i veća zrelost u njegovoj igri sa godinama. Derik Nidam godinama je tu, igrač koji zna i razume igru. Tu je i Keni Gebrijel koji je godinama igrao Evroligu. Ne smemo da zaboravimo i Lukovića, koji je pretnja iz reketa, pa odlični šuteri Vranješ i Jeremić. Dobro su izbalansirani i zato ćemo morati da odigramo dobru utakmicu kako bismo došli do pobede“ zaključio je Obradović.

Jedan od najiskusnijih Zvezdinih prvotimaca Marko Simonović istakao je da Mornar „raste“ iz godine u godinu i dostigao je visok nivo.

„Odlično poznajem braću Pavićević koji godinama vode i podižu taj klub i zaista im čestitam na onome što su napravili. Moramo da budemo maksimalni, imaju odličnu ekipu, odličnog trenera. Svaku grešku kažnjavaju i pošto su odlični napadači mogu da je kažnjavaju serijom poena. Spremni su za trčanje i tranziciju od 40 minuta. Jasno je da je naša odbrana mnogo važna da ih izbacimo iz komforne zone, ali to možemo samo ako budemo bili „u fokusu“ svih 40 minuta“, rekao je Simonović.

Utakmica između Crvene zvezde i Mornara igra se od 20 sati.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.