U trendu

Obradović: Napadački veoma dobro, odluka o strancima za Kup nije laka

BEOGRAD – Napadački smo odigrali veoma dobro, odbrambeno ne na nivou iz prethodnih mečeva. Prvi razlog je stvar motivacije, a drugo Borac je tim koji ima strukturu igre u napadu koja je veoma zanimljiva, rekao je trener košarkaša Partizana Željko Obradović posle pobede protiv Borca iz Čačka (114:84) u ABA ligi.

„Imamo problema, jedan i po trening smo imali pred utakmicu. Poslednji trening pred Bajern trojica igrača su odradili svega 15 minuta i onda su otišli u hotel. Pričamo o Ledeju, Smailagiću i Trifunoviću. Papapetru nije ni putovao. Večeras je igrao, ali se vidi na njemu da je bio van par dana i da je imao temperaturu. To sve ostavlja posledice na organizam“, rekao je Obradović na konferenciji za medije.

Probao sam da odradim utakmicu sa dosta izmena. Najveću minutažu je imao Vukčević, Ledeju sam juče rekao da ide kući i da ne dolazi danas uopšte, dodao je trener crno-belih.

„On je u izuzetno lošem stanju bio. Veoma hrabro su sva trojica hteli da pomognu timu protiv Bajerna i to je zaista fenomenalan primer. Želeli smo da ga odmorimo i videćemo u kakvom je stanju. Već danas su neke stvari pozitivnije, ali da sačekamo sutra i vidimo kakav će biti. Nećemo ni njega, a ni druge igrače forsirati što se tiče treninga“, dodao je on.

Kada je u pitanju izbor četvorice stranaca za Kup Radivoja Koraća Obradović je rekao da će uzeti sve faktore u obzir.

„Pre svega stanje u kojem su igrači. Na osnovu toga ćemo doneti odluku koja nije laka. Najteže je uvek kada moraš nekog da skloniš iz tima. Srećom, imamo dva takmičenja koja su nam izuzetno važna, pa će biti vremena za sve ko god bude van tima“, poručio je Obradović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.