U trendu

Odbačene optužbe protiv Hornera, ostaje direktor Red Bula

Direktor ekipe Red Bul Kristijan Horner ostaće na funkciji, nakon što su protiv njega odbačene optužbe za neprikladno ponašanje, saopštila je danas kompanija Red Bul.

Austrijska kompanija je pokrenula početkom meseca istragu protiv Hornera, nakon što ga je koleginica optužila za neprikladno ponašanje.

„Nezavisna istraga o optužbama protiv gospodina Hornera je završena i Red Bul može da potvrdi da je pritužba odbačena“, navodi se u saopštenju Red Bula, preneo je Skaj.

Horner je saslušan 9. februara kada je negirao optužbe, a pojavio se i na predstavljanju bolida za narednu sezonu, kao i predsezonskim testiranjima u Bahreinu prošle nedelje.

„Podnosilac žalbe ima pravo na žalbu. Red Bul je uveren da je istraga bila poštena, rigorozna i nepristrasna“, piše u saopštenju.

Red Bul je objavio zaključak istrage manje od 24 časa pre prvog zvaničnog ovosezonskog izlaska automobila na stazu, pošto u četvrtak od 12.30 počinje prvi trening u Bahreinu.

„Izveštaj o istrazi je poverljiv i sadrži privatne informacije o učesnicima u sporu kao i osobama koje su pomagale u istrazi i stoga nećemo dalje komentarisati ovu temu iz poštovanja prema svima koji su bili uključeni. Red Bul će nastaviti da se trudi da ispuni najviše standarde na radnom mestu“, navodi se u saopštenju.

Horner je na čelu Red Bula od 2005. godine, a ekipu je predvodio do šest konstruktorskih i sedam titula u konkurenciji vozača.

Prva ovosezonska trka Formule 1 počinje u subotu u 16 časova na stazi Sakir.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.