Odbojkaši Srbije protiv Francuske, Kanade i Slovenije na olimpijskom turniru u Parizu

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije igraće na Olimpijskim igrama u Parizu u Grupi A sa Framcuskom, Kanadom i Slovenijom, odlučeno je danas žrebom u Lođu.

U Grupi B igraće Poljska, Egipat, Brazil i Italija, a u Grupi C su Japan, Nemačka, Argentina i SAD.

Odbojkaški turnir igraće se od 27. jula do 10. avgusta u Parizu.

Sistem takmičenja na Olimpijskim igrama je promenjen, pa će u Parizu 12 reprezentacija biti podeljene u tri grupe sa po četiri selekcije.

Plasman u četvrtfinale izboriće po dve prvoplasirane reprezentacije i dve najbolje trećeplasirane.

Po završetku takmičenja po grupama napraviće se tabela osam selekcija koje su se plasirale u četvrtfinale, na osnovu rezultata u grupama, da bi se dobio raspored četvrtfinalnih utakmica, preneo je Odbojkaški savez Srbije.

Prilikom određivanja tabele, prva tri mesta će pripasti pobednicima grupa na osnovu njihovih rezultata, pa zatim tri drugoplasirane reprezentacije po istim kriterijumima i na kraju dve najbolje trećeplasirane selekcije.

Na osnovu tabele, u četvrtfinalu će igrati najuspešniji pobednik grupe i druga najbolja trećeplasirana selekcija i dalje redom.

U sastavima reprezentacija na Olimpijskim igrama biće po 12 igrača. Međunarodna odbojkaška federacija (FIVB) saopštila je da je nakon dogovora sa Međunarodnim olimpijskim komitetom prvi put u istoriji omogućila da se na spisak za Olimpijske igre uvrsti 13. igrač u obe konkurencije, koji mogu zameniti nekog igrača ili igračicu iz medicinskih razloga.

FIVB je objavio da će 13. reprezentativac moći da trenira sa selekcijom i da prisustvuje utakmicama, ali neće biti smešten u Olimpijskom selu, osim ukoliko Nacionalni olimpijski komitet ne pruži dodatnu podršku i pronađe adekvatno rešenje. 

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.