U trendu

OdbojkaĆĄi Srbije: „Svi za jednog, jedan za sve“

GDANJSK – MuĆĄka odbojkaĆĄka reprezentacija Srbije doputovala je sinoć u Gdanjsk, gde će igrati na turniru treće nedelje Lige nacija, ali je put do Poljske zbog velikog propusta „Lufthanze“ protekao sa dosta problema, preneo je „Sport klub“.

OdbojkaĆĄi Srbije su kasnili već pri poletanju aviona za Minhen sa aerodroma „Nikola Tesla“. Prethodno je avion „Lufthanze“ kasnio sa dolaskom iz Minhena za Beograd.

„Sport klub“ navodi da je kratak vremenski period između sletanja na aerodrom u Minhenu i poletanja za Poljsku, uslovio jurnjavu odbojkaĆĄa Srbije po aerodromu „Franc Jozef Ć traus“.

„Onda je usledila prava drama pred ulazak naĆĄih igrača u avion, koji je već bio spreman za poletanje. Preduga pasoĆĄka kontrola dodatno je uticala na kaĆĄnjenje sedmorice odbojkaĆĄa i članova stručnog ĆĄtaba srpskog tima na tzv. ‘gejt’. Ostatak srpskog tima je odbio da uđe u letelicu kada je shvatio da pilot neće da sačeka njihove drugove“, navodi se dalje u tekstu.

Selektor Srbije Igor Kolaković pokuơao je da ubedi kapetana aviona da sačeka ostatak tima.

„Kapetanu Larsu je objaĆĄnjeno da krivica nije samo naĆĄa, već i njegove kompanije i da bi bilo korektno da se sačeka ostatak tima. Kolaković je govorio i o jedinstvu ekipe, pokazivao pilotu ka igračima, od kojih niko nije ĆŸeleo da uđe u avion, objaĆĄnjavajući da je to u naĆĄoj reprezentaciji sasvim normalna reakcija“, preneo je „Sport klub“.

Kapetan Lars je na kraju rizikujući ogroman pritisak i kritike ostalih putnika naredio povratak osoblja Luftzhanze na „gejt“, a onda su se sedmorica članova odbojkaĆĄke reprezentacije Srbije ukrcala u avion.

Tim menadĆŸer srpskih odbojkaĆĄa Aleksa Brđović je za uspomenu na ovaj događaj poklonio majicu Srbije kapetanu Larsu, dok je Kolaković posebno pohvalio njegovu hrabrost i korektnost.

OdbojkaĆĄi Srbije su joĆĄ jednom bili jedinstveni u nameri da avion ne kreće bez svih drugova. Oni su na pisti u Minhenu bili kao musketari Aleksandra Dime – „svi za jednog jedan za sve“, preneo je „Sport klub“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.