U trendu

OdbojkaĆĄice Srbije pobedile i Tajland na SP

LOĐ – Ćœenska odbojkaĆĄka reprezentacija Srbije pobedila je danas selekciju Tajlanda 25:23, 25:17, 25:15 u meču trećeg kola grupe F druge faze takmičenja na Svetskom prvenstvu u Lođu.

Srbija, koja je aktuelni svetski ơampion, joơ ranije je izborila plasman u četvrtfinale SP. Srbija je prva na tabeli sa 23 boda. Naơa selekcija je na ovom SP ostvarila osam pobeda uz samo dva izgubljena seta. Tajland je ơesti sa 10 bodova.

Najefikasnija u selekciji Srbije bila je Ana Bjelica sa 15 poena, dok je Bojana Milenković zabeleĆŸila 14. U poraĆŸenoj ekipi najbolja je bila Kokram Pimpičaja sa osam poena.

Kasnije danas biće odigrana preostala tri meča trećeg kola grupe F, a sastaće se SAD – Turska (17.30), Dominikanska Republika – Nemačka (19.00) i Poljska – Kanada (20.30).

Srbija će sutra od 17.30 sati u poslednjem kolu grupe F igrati protiv selekcije Turske.

Plasman u četvrtfinale izboriće po četiri najbolje plasirane selekcije iz grupa E i F. Četvrtfinala će biti odigrana 11. oktobra u Gljivicama i Apeldornu.

U četvrtfinalu će igrati rivali iz iste grupe: F1 – F4 i F2 – F3, odnosno E1 – E4 i E2 – E3, a pobednici će se sastati u polufinalu SP.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

PoĆĄalji komentar