U trendu

OdbojkaĆĄice Srbije sjajne protiv Italije, u polufinalu protiv SAD

Ćœenska odbojkaĆĄka reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale Olimpijskih igara u Tokiju, poĆĄto je danas u četvrtfinalu pobedila Italiju sa 3:0, po setovima 25:21, 25:14, 25:21.

Srbija će za plasman u finale Olimpijskih igara boriti sa selekcijom SAD, koja je ranije danas eliminisala Dominikansku Republiku.

Reprezentaciju Srbije je do pobede vodila sjajna Tijana Boơković sa 24 poena, deset je upisala Milena Raơić, dok su Mina Popović i Bojana Milenković dodale po ơest poena. U timu Italije najbolja je bila Paola Egonu sa 16 poena.

Na početku prvog seta reprezentacije su se smenjivale u vodjstvu, sve do finiơa tog dela igre. Tada je Srbija sa tri vezana poena, Boơković i dva iz bloka, stigla do set lopte (24:20), a tačku na prvi set stavila je Raơić smečom.

Predvodjena Boơković, Srbija je na početku drugog seta povela sa 7:2, Italijanke su potom priơle na 9:7, ali je to sve ơto su uspele da urade. Igra Italije se potom potpuno raspala, a Srbija je gotovo savrơenom igrom osvojila drugi set sa ubedljivih 25:14.  

Srbija je prvi put problem s igrom imala na početku trećeg seta, pa je Italija stigla do četiri poena prednosti (9:13). Medjutim, Srbija je nakon toga vezala ơest poena, preokrenula rezultat na 15:9 i najavila pobedu.

Dva nova poena Boơković i poen Raơić donele su Srbiji 17:14 i tu prednost su izabranice Zoran Terzića bez većih problema sačuvale do kraja za plasman u polufinale.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.