U trendu

Održan 9. medjunarodni festival sportskog filma na Zlatiboru (VIDEO)

Deveto izdanje Medjunarodnog festivala sportskog filma održano je na Zlatiboru, na poseban način, uslovljen epidemiološkom situacijom.

U dvorani Kulturnog centra Zlatibor nije bilo publike, tako da su tri prikazana filma isključivo mogli da gledaju autori prikazanih ostvarenja, prisutni laureati i predstavnici medija, navodi se u saopštenju.

Filmski program ovogodišnjeg festivala sastojao se od tri ostvarenja: „Milutinac, legenda koja živi“, autora Vladimira Stankovića i reditelja Vladimira P. Petrovića, „General Djukić“, reditelja Ognjena Rakčevića i Milana Todorovića, i „ŠKL, sport hiljada lica“, reditelja Tonija Cahuneka i producenta Vojka Korošeca.

Priznanja za životno delo pripala su: Petru Radenkoviću, nekadašnjem golmanu Minhena 1860 i članu tima Jugoslavije koji je na Olimpijskim igrama u Melburnu 1956. osvojio srebro; Veri Nikolić, proslavljenoj atletičarki i Vladimiru Cvetkoviću, jednom od kreatora fudbalskog tima Crvene zvezde koji je početkom devedesetih godina prošlog veka osvojio Kup šampiona Evrope i Interkontinentalni kup.

Povelja „Nataša Kovačević“ pripala je Milošu Zariću, užičkom paraolimpijcu, osvajaču više medalja u bacanju koplja i kugle, učesniku Letnjih, ali i Zimskih paraolimpijskih igara. Uz to, radi i kao trener u svom AK „Pora“.

„Meni je puno srce i velika čast što sam dobio ovu nagradu za moju požrtvovanost i posvećenost sportu. Meni je veća medalja kada ‘napravim’ sportistu i izvučem ga iz kuće, nego kada ja osvojim odličje. Nadam se da ćemo biti uspešni i narednih godina“, rekao je Zarić.

Nagrada je uručena i Prvom programu Radio Beograda, za emisiju „Vreme sporta i razonode“, koja je proletos proslavila šest decenija postojanja na medijskoj sceni.

Posebne nagrade za rezultate u sportu uručene su Fudbalskom i Košarkaškom klubu Zlatibor.

Festival su organizovali Opština Čajetina, „Maja film“, Turistička organizacija Zlatibor i Sportski centar Čajetina.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar