U trendu

Oklahoma izjednačila protiv San Antonija, Klivlend poveo protiv Atlante

Košarkaši Oklahome izjednačili su protiv San Antonija na 1:1 u polufinalu plej-ofa Zapadne konferencije u NBA ligi, pošto su noćas na gostujućem terenu pobedili sa 98:97.

Oklahomu su do pobede predvodili Rasel Vestbruk sa 29 poena i 10 asistencija i Kevin Durent sa 28 poena i sedam skokova. Serž Ibaka postigao je 12 poena, a Stiven Adams 12 poena i 17 skokova.

U ekipi San Antonija Lamarkus Oldridž bio je najefikasniji sa 41 poenom, a imao je i osam skokova, a Kavaj Leonard dodao je 14 poena i sedam skokova. Srpski košarkaš Boban Marjanović igrao je nešto više od tri minuta, nije se upisao medju strelce, a imao je dva skoka. To je tek drugi poraz San Antonija na domaćem terenu u ovoj sezoni.

Trener San Antonija Greg Popovič se posle utakmice žalio na sudjenje, pošto nije dosudjen prekršaj u napadu košarkašu Oklahome Dionu Vejtersu na 13,5 sekundi pre kraja, kada je laktom udario Manua Djiinobilija. Sudije su posle meča pregledale snimak i priznale grešku, ali je utakmica završena pobedom Tandera.

„Na parketu nismo videli taj prekršaj. Ali, posle pregledanog snimka složili smo se da je trebalo da dosudimo faul u napadu. Tako nešto nikada nismo videli, ali trebalo je da dosudimo Vejtersu faul u napadu“, rekao je sudija Ken Mauer.

Treća utakmica igraće se u petak u Oklahomi.

Košarkaši Klivlenda poveli su protiv Atlante sa 1:0 u polufinalu Istoka pošto su noćas kao domaćini pobedili sa 104:93. Lebron Džejms bio je najbolji u pobedničkom timu sa 25 poena, sedam skokova i devet asistencija, Kajri Irving postigao je 21 poen, a Kevin Lav 17 poena, a imao je i 11 skokova.

Klivlend je imao i 18 poena prednosti, ali je osam minuta pre kraja utakmice Atlanta povela. Džejms je na dva minuta i devet sekundi pre kraja postigao važnu „trojku“, kojom je pomogao Klivlendu da ostvari osmu uzastopnu pobedu nad Atlantom. Hoksi su u poslednja četiri minuta postigli samo dva koša iz igre.

U ekipi Atlante Denis Šroder bio je najefikasniji sa 27 poena, a Pol Milsap postigao je 17 poena i imao je 13 skokova.

Druga utakmica igraće se u sredu takodje u Klivlendu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar