U trendu

OKS: Milion dinara za decu iz Zvecanske u humanitarnoj akciji

BEOGRAD – Olimpijski komitet Srbije, u saradnji sa Blic fondacijom, prikupio je milion dinara u humanitarnoj akciji „Srce za decu iz Zvečanske“.

Srpski olimpijci Novak Đoković, Milica Mandić, Jovana Preković, Damir Mikec, Filip Filipović, Branislav Mitrović, Zurabi Datušavili, Dejan Majstorović i drugi donirali su opremu za humanitarnu licitaciju, a sredstva su danas uručena deci iz Zvečanske.

Donaciju direktoru Centra Zoranu Milačicu zajedno su uručili predsednik OKS Božidar Maljković i direktorka Blic fondacije Jelena Drakulić Petrović.

„Hvala dragim prijateljima iz Blic fondacije što su nas pozvali da budemo deo sjajne humanitarne akcije za naše mališane iz Zvečanske i hvala dobrim ljudima koji su licitirali u dobrotvorne svrhe i otkupili opremu naših olimpijaca. U Tokiju smo postigli istorijski uspeh po broju osvojenih medalja i svi donatori sada poseduju jedan važan deo sportske istorije Srbije u vidu rekvizita naših sportista. Misija sporta jeste da spaja ljude i da ih inspiriše da čine dobra dela i drago mi je što smo svi zajedno danas učinili jedno takvo delo“, izjavio je Maljković.

Direktorka Blic fondacije Jelena Drakulić Petrović istakla je da odlazi na poboljšanje uslova u kojima žive deca u Zvečanskoj.

„Za 10 dana humanitarne aukcije Blic fondacije uspeli da smo da sakupimo milion dinara za one kojima je pomoć najpotrebnija. Našim najmlađima roditeljsku ljubav ne možemo nadomestiti, ali im možemo pokazati da mislimo na njih, da nisu zaboravljeni, da vodimo računa o njima i da nisu sami i zato ovaj milion odlazi na poboljšanje uslova u kojima žive deca u Zvečanskoj: 32 bebe, tridesetoro dece od tri do 7 godina i 90 dete školskog uzrasta“, rekla je Drakulić Petrović.

Direktor Centra Milačić rekao je da će se sredstva iskoristiti za poboljšanje uslova života dece na smeštaju, posebno na obezbeđivanju sportskih sprava i razvoju sportskih aktivnosti.

„Obezbesjena sredstva jesu značajna, ali je još značajnija namera da se sazna u javnosti da neka deca ne mogu živeti u porodicama i da im treba podrška, rekao je Milačić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar