U trendu

Olimpijski šampion Tentoglu stiže na SP u Beogradu

BEOGRAD – Miltijadis Tentoglu, grčki ateletičar i olimpijski šampion u skok udalj iz Tokija, učestvovaće na Svetskom dvoranskom prvenstvu u Beogradu, koje će biti odražano od 18. do 20. marta.

Aktuelni olimpijski šampion takmičarsku 2022. startuje sa vrha svetske rang liste Svetske atletske federacije, a Tentoglu je već imao priliku da se takmiči u Beogradu 2017. i sada sa velikim zadovoljstvom najavljuje novi dolazak u srpsku prestonicu koja mu može doneti ostvarenje sna, da nakon svih zlata koje je do sada osvojio na listu upiše i svetsko.

„Moje jedino takmičenje u Beogradu do sada je bilo na Balkanskom prvenstvu u dvorani u 2017, gde sam osvojio četvrto mesto skokom od 7,48 metara. Od tada nisam bio u Srbiji, ali sada planiram da se takmicim na “Belgrade indoor meeting-u” i nakon toga ću ostati u Beogradu i pripremiti se za Svetsko prvenstvo. Svestan sam da se srpski organizatori trude da spreme najbolje moguće takmičenje za nas i nadam se da će i gledaoci moći da nas podrže uživo tokom svetskog šampionata”, rekao je Tentoglu.

“Kao i uvek veoma sam fokusiran na moje rezultate i na svakom takmičenju trudim se da dam sve od sebe i da dobijem najbolje rezultate. Svestan sam da su očekivanja od mene možda sada velika, ali ne obraćam pažnju puno na mišljenja drugih ili šta pričaju. Moj trener i ja se trudimo da stalno poboljšamo moju tehniku i da ne pričamo o očekivanjima i favoritima, samo želimo da skočimo daleko. Osvajanje medalje mi je uvek u mislima na svakom takmičenju”, poručio je Tentoglu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar