U trendu

Olimpik iz Marseja otpustio trenera Viljasa Boaša

 Fudbalski klub Olimpik iz Marseja otpustio je danas trenera Andrea Viljasa Boaša, nakon što je Portugalac ponudio ostavku zbog neslaganja sa politikom kluba.

Marsej je naveo da su izjave koje je Viljas Boaš ranije danas izneo na konferenciji za novinare neprihvatljive i da je protiv njega pokrenut disciplinski postupak.

„Odluka je postala neizbežna zbog ponavljanja postupaka i stavova koji ozbiljno štete instituciji i njenim zaposlenima koji je svakodnevno brane. Njegov izuzetan rad se ne može dovesti u pitanje. Moguće kazne biće izrečene nakon disciplinskog postupka“, navodi se u saopštenju kluba iz Marseja.

Portugalski trener je ponudio ostavku i rekao da je jutros iz medija saznao za dolazak novog igrača Olivijea Ntšama iz Seltika. Olimpik je Ntšama angažovao juče, poslednjeg dana prelaznog roka, iako je Viljas Boaš bio protiv toga.

„Ne želim ništa od Marseja. Ne želim novac. Čekam odgovor, mogao bi da bude – ne i da nastavimo. Ne želim novac, samo želim da odem“, rekao je Viljas Boaš tokom konferencije.

Olimpik je ispao iz grupne faze Lige šampiona ove sezone, a posle tri uzastopna poraza pao je na deveto mesto na tabeli francuskog prvenstva.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.