U trendu

„Orlići“ ubedljivo poraženi od Engleske

BANJSKA BISTRICA – Omladinska fudbalska reprezentacija Srbije ubedljivo je večeras poražena od Engleske sa 4:0 (2:0) u drugom kolu Evropskog prvenstva u Slovačkoj.

Na meču u Banjskoj Bistrici prva dva gola za Engleze postigao je napadač Totenhema Dejn Skarlet u 5. i 40. minutu, a pogotke za „Gordi Albion“ u drugom poluvremenu dali su vezista Aston Vile Karni Čukvuemeka u 68. minutu i fudbaler Šefild junajteda Denijel DŽebison u prvom minutu sudijske nadoknade.

Izabranici Aleksandra Jovića gotovo izvesno su ispali iz trke za plasman u polufinale, s obzirom da ih samo teorija i pravo čudo mogu odvesti u nokaut-fazu.

Fudbaleri Srbije do 19 godina imaju jedan osvojen bod gol-razliku 2:6, što je tri boda manje od drugoplasiranog Izraela, koji je savladao Austriju sa 4:2 i ima četiri boda uz gol-razliku 6:4.

To znači da bi u poslednjem kolu, 25. juna u 20 časova, za prolaz u nokaut-fazu Srbija morala da savlada Austriju sa četiri gola razlike i da se nada da će Engleska sa tri gola razlike da savlada Izrael.

Engleska je lider B grupe sa šest bodova i trijumfom je obezbedila plasman u polufinale, dok Austrija nema nijedan bod posle đva kola i nema ni teoretske šanse da se plasira u polufinale.

Međutim, duel poslednjeg kola između Srbije i Austrije biće značajan jer će odrediti putnika u baraž za plasman na Svetsko prvenstvo u Indoneziji 2023. godine.

Rival u bici za put na Mundijalito biće trećeplasirana selekcija A grupe, a Srbiji je sa plasman u baraž dovoljan i remi protiv Austrije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.