O'Saliven igra na Otvorenom prvenstvu Engleske

Petostruki svetski šampion u snukeru Roni O’Saliven igraće na Otvorenom prvenstvu Engleske u Mančesteru u oktobru, saopštili su danas organizatori.

Turnir će se održati od 10. do 16. oktobra u Mančesteru, a izmedju ostalih nastupiće još Džon Higins, Nil Robertson i Šon Marfi.

Turnir na Otvorenom prvenstvu Engleske jedan je iz serije turnira Matičnih zemalja (Home Nations series). Turniri iz te serije igraće se u Engleskoj (oktobar), Irskoj (novembar), Škotskoj (decembar) i Velsu (februar).

Pobednik svakog turnira dobiće 70.000 funti, a igrač koji osvoji sva četiri turnira iz serije, dobiće bonus od milion funti.

O’Saliven će igrati i na drugom turniru iz te serije, na Otvorenom prvenstvu Irske u Belfastu, od 14. do 20 novembra.

Petostruki svetski prvak O’Saliven je smanjio broj turnira na kojima učestvuje i uglavnom igra egzibicije sa legendama snukera.

On će u septembru učestvovati na Mastersu u Šangaju, a prijavio se i za učešće na Evropskom šampionatu u Rumuniji i Medjunarodnom šampionatu u Kini u oktobru.

O’Saliven je prošlu sezonu počeo tek u decembru, kada je izgubio od Stjuarta Karingtona u kvalifikacijama za Masters Nemačke. U januaru je osvojio svoj peti Masters, pobedom protiv Berija Hokinsa od 10:1.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.