U trendu

Otvoren 13. CISM Futsal kup za mir

NOVI SAD – Trinaesti CISM Futsal kup za mir u organizaciji Delegacije Srbije pri Međunarodnom savetu za vojne sportove (CISM), Ministarstva odbrane i Vojske Srbije danas je svečano otvoren u Sportsko-poslovnom centru Spens u Novom Sadu.

Učešće na prvenstvu uzele su ekipe oružanih snaga Bosne i Hercegovine, Slovenije, Severne Makedonije, Crne Gore i ekipa domaćina reprezentacija Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Utakmice po sistemu „svako sa svakim“ igraju se od danas do četvrtka 23. juna, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Zvanični predstavnik Međunarodnog saveta za vojne sportove, pukovnik Ričard Emeha iz oružanih snaga Nigerije podsetio je da je CISM osnovan da okupi vojnike sa svih kontinenata na sportskom terenu umesto na bojnom polju kako bi doprineli miru u svetu.

„Evidentno je da je mnogo truda i energije uloženo u pripreme za takmičenje, uključujući kulturne i društvene događaje. Zahvaljujem državnim zvaničnicima, delegacijama i Organizacionom odboru i pozivam sve igrače da pokažu sportski duh, ferplej i istinski neguju moto CISM – ‘Prijateljstvo kroz sport“‘, rekao je Emeha, zvanično otvarajući 13. CISM Futsal kup za mir.

Vršilac dužnosti šefa Delegacije Srbije pri CISM, potpukovnik Negovan Ivanković pozdravio je predstavnike i sportiste stranih oružanih snaga, kao i partnere iz pokrajinskih institucija zahvaljujući čijoj saradnji i podršci je organizovana ova sportska manifestacija.

„Počev od 2009. godine kada je u okviru programa „Sport i mir“ – Međunarodnog saveta za vojne sportove u našoj prestonici održan prvi futsal kup, nastojimo da budemo izuzetni organizatori sportskih manifestacija u vojsci. Ne sumnjamo da će celokupan uspeh organizacije biti podignut za lestvicu više u odnosu na sve do sada održane manifestacije“, rekao je Ivanković i zaključio da su pobednici svi zajedno, jer svojim prisustvom kroz sport potvrđuju prijateljstvo.

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta izrazio je zahvalnost Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije, kao i Generalnom sekretarijatu CISM iz Brisela na ukazanom poverenju da Novi Sad bude domaćin ovako značajnog događaja.

„Sport je najdelotvornije sredstvo za uspostavljanje, održavanje i jačanje prijateljstva, fizičke forme i zdravlja kod svih populacija. Uveren sam da će vojne reprezentacije Slovenije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Severne Makedonije i Srbije dostojno zastupati prijateljstvo kroz sport i uz sportsku sreću ostvariti željeni rezultat“, rekao je Basta.
Na ceremoniji otvaranja potpukovnik Ivanković uručio je priznanja saradnicima u organizaciji kupa – Prvoj brigadi Kopnene vojske, Vojnoj akademiji, Pokrajinskom sekretarijatu za sport i omladinu Vojvodine, Gradu Novom Sadu, Pokrajinskom zavodu za sport i medicinu sporta Vojvodine, Sportskom i poslovnom centru Vojvodina – SPENS, Fudbalskom savezu Novog Sada i Udruženju „Folklorika“ Novi Sad.

Ljubitelji futsala moći će putem video striminga da prate sve mečeve 13. CISM Futsal kupa za mir na veb stranici Delegacije Srbije pri CISM „http://www.sport.mod.gov.rs/lat/585/13-cism-futsal-kup-za-mir-live-stream-585“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar