Pari Sen Žermen: Mbape ostaje u klubu

Šampion Francuske Pari Sen Žermen saopštio je da će napadač Kilijan Mbape i naredne sezone igrati za taj klub.

Mbape je na ceremoniji dodele nagrade za najboljeg fudbalera i mladog fudbalera francuske lige, u nedelju uveče, nagovestio da razmatra svoju budućnost u pariskom klubu.

On je tada rekao da je došao do „odlučujuće tačke u karijeri“ i da je spreman za veću odgovornost, „možda u Pari Sen Žermenu ili negde drugde u novom projektu“.

Pariski klub oglasio se na Tviteru povodom te izjave.

„Pari Sen Žermen i Kilijana Mbapea vežu jake veze i ista priča nastaviće se sledeće sezone. Sa zajedničkom ambicijom da ispišemo istoriju evropskog fudbala, 50 godina otkako je klub osnovan, imamo priliku da zajedno ispišemo važnu stranicu istorije i svaki igrač će morati da obavi svoj deo posla, uvek radeći za tim“, naveo je Pari Sen Žermen.

Otkako je odlučio da napusti Monako 2017. godine, svetski mediji spekulisali su da će Mbape preći u Real Madrid, ali je prvo otišao na pozajmicu u Pari Sen Žermen, a zatim je potpisao višegodišnji ugovor.

Španski mediji naveli su da će trener Reala Zinedin Zidan, koji se vratio u klub u martu, uspeti da ubedi sunarodnika da dodje na „Santjago Bernabeu“.

Brojni mediji spekulišu da je jedan od razloga Mbapeovog nezadovoljstva trener Pari Sen Žermena Tomas Tuhel.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.