Partizan: Bila je informacija da se utakmica nastavlja za 24 sata, ne učestvujemo u ovom skandalu

Košarkaški klub Partizan saopštio je da Crvena zvezda, sudije i delegat večerašnje druge utakmice finala plej-ofa Super lige žele da se šampionska titula dodeli crveno-belima i da u tom skandalu ne žele da učestvuju, nakon što je „prvobitno rečeno da će se utakmica nastaviti za 24 sata“.

Utakmica u Beogradskoj areni prekinuta je pri vođstvu Partizana 57:45, na 7:55 minuta pre kraja treće četvrtine nakon što su navijači Partizana vređali porodicu predsednika Zvezde Nebojše Čovića, predsednika Srbije Aleksandra Vučića i ubacivali razne predmete u teren.

Crveno-beli su napustili teren, a posle njih i sudije, a igrači Partizana su ostali na terenu.

„Prvi sudija meča je prekinuo utakmicu zbog vređanja Vesne Čović od strane publike, što je prvi put u istoriji naše košarke da se utakmica prekida zbog verbalnog delikta. Nakon prekida, ekipa Crvene zvezde se povukla u svlačionicu“, saopštio je Partizan.

Klub je naveo da su „samo u ove dve nepune utakmice, vređani Željko Obradović, Zoran Savić, Kevin Panter, Aleksa Avramović, Nemanja Nedović i Miloš Teodosić, ali mečevi nisu ni za sekund prekidani“ i ponovio da je protiv svakog vređanja na bilo kom osnovu.

„Nakon što je traženo sa se dvorana isprazni, ekipa crno-belih je dugo čekala na terenu nastavak, da bi službeni predstavnici Partizana od sudija dobili informaciju o prekidu i nastavku meča kroz 24 sata. Tim Partizana se tada povukao u svlačionicu, a igrači su dobili slobodno“, piše u saopštenju.

Partizan je naveo da kada su se iznenada sudije i igrači Crvene zvezde pojavili na terenu nakon više od sat vremena posle prekida, igrači crno-belih su uveliko krenuli svojim kućama.

„Crvena zvezda, sudije i delegat na ovaj način žele da dodele titulu državnog prvaka Crvenoj zvezdi, a Partizan  u takvom skandalu ne želi da učestvuje“, naveo je Partizan.

Nakon povratka igrača i stručnog štaba Crvene zvezde na teren, odbrojavalo se 15 minuta za koliko je Partizan trebalo da se vrati na parket.

Partizan se nije pojavio, a kada je isteklo predviđeno vreme sudije su označile kraj, pa su se igrači i stručni štab Zvezde povukli sa terena.

Odluku o registrovanju utakmice doneće u četvrtak rukovodstvo Košarkaške lige Srbije, službenim rezultatom 20:0 u korist Zvezde, pošto se Partizan nije pojavio.

Tom odlukom Zvezda će dobiti i drugu utakmicu u seriji i odbraniti šampionsku titulu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.