U trendu

Partizan i Zvezda veceras igraju 4. mec finala ABA lige

BEOGRAD – Košarkaši Partizana i Crvene zvezde odigraće večeras od 18.30 časova u hali „Aleksandar Nikolić“ četvrti meč finala ABA lige.

Crvena zvezda vodi 2:1 u finalnoj seriji, a u slučaju trijumfa obezbediće novi trofej u regionalnoj ligi i plasman u Evroligu naredne sezone.

Ako pobedi Partizan biće odigrana majstorica u ponedeljak od 20 sati. Večerašnju utakmicu će suditi Damir Javor, Sašo Petek i Luka Kardum.

Partizan je domaćin u četvrtoj utakmici, a kako je saopšteno ulaz na predstojeći meč biće omogućen samo vlasnicima sezonskih karata, zbog kazne koju su crno-beli dobili zbog incidenata navijača na trećem duelu.

Partizan je uložio žalbu na odluku ABA lige i ako ona bude usvojena klub je najavio da će brzo obavestiti navijače. Kako je saopštila ABA liga, privremena mera zabrane i deljenja karata ne dozvoljava Partizanu da otvori prvih 10 redova tribine A, prvih 13 redova bele lože, ceo parter 4 senior, ceo parter B, celu plavu ložu i prvih 12 redova VIP lože. Partizan je apelovao na navijače da ne ponavljaju nikakve ispade koji su doveli do zatvaranja dela dvorane i da ne vređanju protivnike ili sudije.

Crvena zvezda se tokom jučerašnjeg dana oglasila saopštenjem u kojem je navela „da neće i da nema pravo više da ćuti, jer vidi i zna šta se sprema u finalnoj seriji!“.

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović rekao je da će njegova ekipa dati sve od sebe da pokuša da pobedi Crvenu zvezdu kako bi nastavila seriju finala plej-ofa ABA lige.

„Znamo da je jedini način da nastavimo finalnu seriju da pobedimo utakmicu. Da probamo da damo sve od sebe kao što smo radili na poslednje dve utakmice. Borbenost koja je bila fantastična, uz veliku želju da teren ne bude klizav kao što je bio u trećoj utakmici. Mislim da je zdravlje igrača obe ekipe najvažnije“, rekao je Obradović u najavi utakmice.

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić izjavio je da želi da njegova ekipa odigra dobru utakmicu.

„Želimo da odigramo dobru utakmicu u okonostima u kojima bi košarka bila na prvom mestu. Tu mislim na uslove za igrače, jer je parket bio izuzetno klizav i predstavljao je zaista veliki problem za sve“, izjavio je Radonjić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.