U trendu

Partizan ispao iz Evrokupa, Metropolitan slavio u Stožicama

Košarkaši Partizana nisu uspeli da se plasiraju u četvrfinale Evrokupa, pošto su večeras izgubili u Ljubljani od Metropolitana sa 70:75 (21:19, 14:16, 24:21, 11:19) u poslednjem kolu Grupe F.

Partizanu je za plasman u narednu rundu takmičenja bilo potrebno da pobedi sa četiri i više poena razlike, ali nije u tome uspeo iako je u poslednjoj deonici imao i devet poena prednosti.

Crno-beli su takmičenje u Top 16 fazi Evrokupa završili sa dve pobede i četiri poraza, dok će Metropolitan kao prvi u narednu fazu i igraće protiv Gran Kanarije. Pored francuskog tima, u četvrfinale se plasirala i Lokomotiva Kuban kojoj će protivnik biti Uniks.

Najefikasniji u redovima Partizana na ovom meču bio Rašon Tomas sa 20 poena, deset je postigao Džošua Perkins, Nikola Janković devet, dok su po osam ubacili Markus Pejdž, Nemanja Dangubić i Ognjen Jaramaz.

U pobedničkom timu najbolji je bio nekadašnji igrač Partizana Entoni Braun sa 18 poena, David Mišino je dodao 14, a Lahu Konate deset poena.

Partizan je dobro počeo meč u Ljubljani, išao je uglavnom pod obruč i to je dobro funkcionisalo sve dok se Metropolitan serijom 8:0 nije odlepio na 19:13. Crno-beli su se, ipak, brzo vratili. Perkins je trojkom prekinuo seriju francuskog tima, nadovezao se Pejdž takodje trojkom, a tačku na prvo poluvreme stavio je Dangubić zakucavanjem u kontranapadu – 21:19.

Metropolitan je sa tri vezane trojke Brauna, Mišinoa i Konatea poveo sa 33:26 u drugoj četvrtini, ali je Tomas vratio svoj tim u igru. Postigao je šest poena u seriji crno-belih 9:0 i na kraju se na veliki odmor otišlo rezultatom 35:35.

Poenima Tomasa počelo je drugo poluvreme, a posle poena Dangubića Partizan je stigao i do tada maksimalnih plus pet – 40:35. Medjutim, Metropolitan „ostao u životu“ zahvaljujući trojkama, a promašaje Partizana sa linije za slobodna bacanja iskoristio je i da povede sa 53:49.

Usledila je potom još jedna serija Partizana od 8:0 (57:53), da bi crno-beli u poslednju četvrtinu ušli sa tri poena viška – 59:56.

Trojkama Perkinsa i Jaramaza na početku poslednje deonice Partizan je stigao do velikih devet poena prednosti (65:56), ali je do kraja postigao samo pet poena.

Braun je prvo odgovorio trojkom, da bi Metropolitan posle poena Mišinoa prišao na četiri poena zaostatka. Delovalo je kao da se Partizan „ugasio“ u tim momentima, što je Metropolitan iskoristio i na dva minuta i 40 sekudni pre kraja poveo sa 67:66.

Nova trojka Brauna i vodjstvo francuskog tima primoralo je Aleksandra Matovića da zatraži tajm-aut, ali to nije pomoglo, pošto je Braun još jednom trojkom, pedesetak sekundi pre kraja, stavio tačku na ovaj meč i nade Partizana da može u narednu rundu Evrokupa.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.