U trendu

Partizan pobedio Lokomotivu

Košarkaši Partizana pobedili su večeras u Beogradu Lokomotivu Kubanj sa 80:71 (24:18, 17:17, 16:23, 23:13) u četvrtom kolu Grupe B Evrokupa.

Ekipa Andree Trinkijerija ovom pobedom napravila je veliki iskorak ka plasmanu u narednu fazu Evrokupa, a najzaslužniji za trijumf bio je Rašon Tomas sa 16 poena, dok je Vilijam Mozli dodao 11.

U ekipi Lokomotive istakao se Sem Deker i Vil Kamings postigli su po 17 poena.

Partizan ima maksimalan učinak posle četiri utakmice, pa se tako nalazi na prvom mestu, dok je Lokomotiva druga sa po dva trijumfa i poraza.

Crno-beli su od početka meča nametnuli svoj ritam i poveli. Imao je Partizan pet poena prednosti u prvoj deonici, Lokomotiva je prišla na minus jedan, imala šansu i da povede, ali su izabranici Andree Trinkijerija na prvi odmor otišli sa šest poena viška.

Sjajnom odbranom i nakon trojke Birčevića Partizan je u drugoj četvrini stigao i do prve dvocifrene prednosti (31:21). Domaći igrači su nakon toga promašili i nekoliko zicera i tako propustili šansu da tu prednost i uvećaju, da bi Lokomotiva sa dve vezane trojke, Kamingsa i Kalnijetisa, prišla na šest poena, kolika je bila bila razlika i na poluvremenu (41:35).

Lokomotiva je mnogo bolje počela drugo poluvreme, pa je četiri minuta pre kraja treće četvrtine i povela (47:48), prvi put još od početka meča. Ruski tim je potom stigao i do šest poena prednosti (50:56), ali se Partizan vratio u igru. Poeni Gordića i trojka Pejdža vratili su Partizanu vodjstvo (57:56), ali je Lokomotiva na poslednji odmor otišla sa poenom prednosti.

Predvodjen Tomasom, Partizan je na početku poslednje četvrtine na svom kontu imao plus devet (70:61). Lokomotiva se, medjutim, nije predavala pa nakon sa osam vezanih poena Kamingsa prišla na samo poen zaostatka.  

Seriju Kamingsa prekinuo je Tomas sa linije za slobodna bacanja, a isti igrač je na dva minuta pre kraja zakucavanjem doneo crno-belima prednost od sedam poena (78:71) i tako najavio pobedu svog tima pred prepunim Pionirom.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar