Partizan poražen od Virtusa u Beogradu

Košarkaši Partizana izgubili su večeras u Beogradu od Virtusa iz Bolonje sa 75:77 (18:23, 18:18, 19:19, 20:17), u utakmici 17. kola Evrolige.

Partizan sada ima devet pobeda i osam poraza, dok je Virtus drugi na tabeli sa skorom 12/6.

Najefikasniji u redovima Partizana bio je Džejms Naneli sa 19 poena, po 12 su ubacili Kevin Panter i Ognjen Jaramaz, a Frenk Kaminski i Bruno Kaboklo po deset poena.

Virtus je do pobede vodio Ife Lundberg sa 16 poena, Marko Belineli je postigao 14, dok su po deset dodali Tornike Šengelija, Danijel Heket i Avudu Abas. Srpski košarkaš Ognjen Dobrić se nije upisao u strelce.

Virtus je bolje otvorio meč, naterao je Partizan na veliki broj izgubljenih lopti i dosta promašaja, pa je na minut i po pre kraja prve četvrtine stigao i do dvocifrene prednosti (10:21).

Beogradski crno-beli su, ipak, trojkama Doužera i Nanelija prišli na minus pet na kraju prve deonice, da bi već na početku druge poenima Nanelija i Kabokla i izjednačili (23:23). Međutim, kako su se brzo vratili, tako su brzo i dozvolili Virtusu da se ponovo odlepi.

Uz četiri ubačene trojke, gostujući tim je „pobegao“ na plus 13 (28:41) na tri minuta i 50 sekundi pre kraja prvog poluvremena. Crno-beli su poenima Kabokla i Nanelija su uspeli da priđu i da sa samo pet poena zaostatka odu na veliki odmor (36:41).

Partizan je loše počeo i treću četvrtinu i dozvolio je Virtusu da ponovo povede sa 13 poena razlike (36:49). Domaći tim je odgovorio i serijom 9:0 prišao na minus četiri (45:49), da bi poenima Pantera na dva i po minuta pre kraja tog dela igre stigao na samo koš zaostatka (52:54).

Pred poslednjih deset minuta imao pet poena, Virtus je kao i na poluvremenu imao pet poena viška na svom kontu (55:60) i uspeo je da vođstvo sačuva do kraja utakmice, iako je Partizan imao nekoliko šansi za pobedu.

Na minut i 11 sekundi, Naneli je primakao Partizan na 72:73, potom je Šengelija izgubio loptu, ali je odmah na drugoj strani iznudio faul Kabokla u napadu i omogućio Lundbergu da donese Virtusu plus tri (72:75) na 18 sekundi pre kraja.

Potom su Panter i Belineli bili sigurni sa linije za slobodna bacanja (74:77) nakon čega je crno-belima ostalo deset sekundi za napad. Ponovo je fauliran Panter, pogodio je prvo, a drugo namerno promašio. Lopta je otišla u aut, a posle većanja sudija pripala je Partizanu na tri i po sekundi do kraja. Na kraju, Kaminski je trojkom pokušao da donese pobedu svom timu, ali nije uspeo.

Neposredno pre utakmice, uz taktove Partizanove pesme „Da volim crno-bele“ na teren Beogradske arene poletelo je na hiljade plišanih igračaka. Navijači su se na taj način odazvali pozivu kluba da na utakmicu ponesu igračku i pomognu deci iz socijalno ugroženih porodica.

Košarkaši Partizana će u narednom kolu Evrolige dočekati Asvel, dok će Virtus ugostiti minhenski Bajern.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.