U trendu

Partizan posle produžetka pobedio Panatinaikos

Košarkaši Partizana pobedili su večeras u Beogradu posle produžetka Panatinaikos 92:87 (20:21, 19:17, 15:18, 24:22, 14:9), u utakmici 11. kola Evrolige.

Partizan su predvodili Zek Ledej sa 23 poena i pet skokova, Pi Džej Doužer sa 16 poena, sedam skokova, četiri asistencije i tri ukradene lopte i Kevin Panter sa 13 poena. Bruno Kaboklo pobedi je doprineo sa 12 poena i pet skokova, a Džejms Naneli i Alen Smailagić sa po sedam poena.

U ekipi Panatinaikosa Kendrik Nan bio je najefikasniji sa 19 poena, nekadašnji igrač Partizana Matijas Lesor postigao je 16 poena i imao je šest skokova, a Džerijan Grant 14 poena. Konstantinos Mitoglu dodao je 13, a Marijus Grigonis 12 poena.

Partizan je gubio tokom većeg dela prvog poluvremena, ali je u poslednjih tri minuta druge deonice zaigrao bolje u odbrani uspeo da „istopi“ osam poena zaostatka (28:36).

Nakon što je u prvih pet minuta druge četvrtine postigao samo četiri poena, Partizan je odgovorio serijom 11:0, koju je pokrenuo Lesor trojkom uz faul, i poveo 39:36.

Crno-beli su na veliki odmor otišli s poenom prednosti (39:38) i čuvali su vođstvo sve do dva i po minuta pre kraja treće četvtine kada je Mitoglu pogodio za izjednačenje (50:50). Isti igrač je potom, uz zvuk sirene, doneo Panatinaikosu i vođstvo na kraju treće četvrtine (54:56).

Na Mitoglua su se nadovezali Grigonis i Lesor i primorali Željka Obradovića da posle nešto više od minuta igre u poslednjoj deonici zatraži tajm-aut (54:60). Minut odmora nije pomogao crno-belima, pošto su gosti vezali još četiri poena i stigli do prve dvocifrene prednosti na utakmici (54:64).

Odgovorio je Partizan sa pet brzih poena, preko Doužera i Kabokla, ali je Panatinaikos poenima Nana, Lesora i Mitoglua ponovo „pobegao“ na plus deset (63:73).

Trojkom Doužera, crno-beli su na dva i po minuta pre kraja prišli na četiri poena zaostatka (71:75), a trojkom Pantera i na minus dva (76:78) minut i 20 sekundi pre kraja meča.

Usledila je uzbudljiva završnica – Panter je pogodio za izjednačenje (78:78) na 34 sekundi pre kraja, ali posle promašaja Nana kapiten Partizana nije uspeo da realizuje poslednji napad i donese pobedu crno-belima.

Meč je otišao u produžetak, a u dodatnih pet minuta bolje se snašao Partizan koji je na kraju upisao petu pobedu u Evroligi za veliko slavlje više od 20.000 navijača u Areni.  

Partizan sada ima pet pobeda i šest poraza, a Panatinaikos šest pobeda i pet poraza.

Košarkaši Partizana će u narednom kolu Evrolige dočekati Monako, dok će Panatinaikos gostovati Efesu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.