U trendu

Partizan u finalu Kupa, za odbranu trofeja sa Zvezdom

NIŠ – Košarkaši Partizana igraće danas u finalu Kupa Radivoja Koraća sa Crvenom zvezdom, pošto su u drugom polufinalu sinoć pobedili FMP sa 85:77 (24:22, 16:23, 23:12,22:20) u niškom Čairu.

Crno-beli će prošlogodišnji trofej braniti sutra od 21 sat protiv večitog rivala, koji je bio bolji od Mege Bemaks.

Rašon Tomas sa 13 poena bio je najfeksniji u pobedničkom timu, po 11 poena dodali su Kori Volden i Ognjen Jaramaz, jedan manje postigao je Rade Zagorac, dok su u ekipi FMP najbolji bili Ognjen Kuzmic sa 13 i Filip Čović sa 12 poena.

Prva deonica donela je ujednačenu igru oba tima, alii su crno-beli na kraju prvih 10 minuta imali prednost od jednog koša.

Kraj četvrtine obeležila je fenomenalana trojka Stefan Pota sa pola terena.

FMP je u drugom delu zaigrao agresvinije, Đorđević je iz nekoliko lepih akcija poentirao i doneo egal ekipi iz Železnika.

Čović je odilčnim dodavanjem proigrao Kuzmića, koji je na prvi način iskoristio svoju poziciju i pogodio za plus pet, što je izazvalo reakciju navijača crno-belih, koji su pogrdno skandirali plejmejkeru FMP-a i njegovoj majci.

S tom prednošću ekipa Vladimira Jovanovića ušla je u drugo poluvreme, a treća deonica protekla je u znaku Partizana.

Serijom od 15:3 okrenuli su meč u svoju korist, a najzaslužniji za to bili su Zagorac i Jaramaz, koji su pogodili za tri, a sve su isprati Veličković, Volden i Pejdž.

U finišu treće deonice FPM je ostao bez trenera, koji je zbog tri tehničke greške koje je dobila klupa, morao je da napusti teren.

Plus šest sa kojim su crno-beli ušli u odlučujući deo, Mekadu je brzo povećao na dvocifren višak.

Ekipa iz Železnika išla je u korak sa rivalom, spustili su u jednom trenutku zaostatak ispod 10 poena, ali su Zagorac, Možli i Tomas doneli plus 12.

Sve to rezultiralo je da navijači crno-belih nastave sa pogrdnim standiranjem Čoviću, a kapiten Partizana Veličković tada se obratio publici i zamolio da pristojno navijaju.

Na kraju su izabrancii Andree Trinkijerija slavili pobedu od plus osam i zakazali finale u kom će braniti titulu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.